Șoc peste șoc în magazine. Prețurile pentru produsele esențiale de îngrijire și igienă ridică sprâncene în rândul românilor

Prețurile pentru produsele esențiale de îngrijire și igienă au bubuit în ultima perioadă. Românii au avut parte de un șoc când au văzut cât a ajuns să coste o pastă de dinți.

15 aug. 2023, 23:48
Șoc peste șoc în magazine. Prețurile pentru produsele esențiale de îngrijire și igienă ridică sprâncene în rândul românilor
Șoc peste șoc în magazine. Prețurile la produsele esențiale de îngrijire și igienă ridică sprâncene în rândul românilor

Fiecare vizită la cumpărături aduce câte un șoc pentru români, din cauza faptului că prețurile unor produse au avut o creștere semnificativă în magazine. De exemplu, în timp ce prețurile alimentelor de bază au înregistrat o scădere, produsele de igienă au înregistrat o creștere a prețurilor.

Citește și: Criza imobiliară începe să se contureze. Cât de mult au scăzut prețurile apartamentelor în iulie 2023

Prețurile alimentelor variază în funcție de magazinul în care sunt cumpărate. Este important să reținem că începând cu prima zi a lunii august 2023, a fost pusă în aplicare Ordonanța de Urgență a Guvernului, care impune măsuri temporare pentru a combate creșterea excesivă a prețurilor. Aceste măsuri vizează 14 categorii de alimente de bază. Cea mai semnificativă reducere de prețuri a avut loc în cazul legumelor și fructelor.

Cu toate acestea, în cazul anumitor articole din cadrul supermarketurilor, am putut observa o tendință opusă. Spre exemplu, în cazul produselor esențiale de îngrijire și de igienă, românii sunt nevoiți să suporte costuri mai ridicate în comparație cu lunile anterioare.

O analiză sumară a prețurilor de pe rafturi dezvăluie o aproape dublare a acestora. De exemplu, prețul unui tub de pastă de dinți a crescut cu 5 lei. Similar, un pachet de detergent acum costă cu 10 lei mai mult.

Modificări semnificative ale prețurilor s-au înregistrat și în cazul șamponului, unde un tub adaugă 6 lei la ultimul preț. În plus, un deodorant costă acum 20 de lei. Eforturile de a majora prețurile nu se vor opri în această lună, conform experților. Se pare că începând cu sezonul toamnei, unele produse vor fi supuse unor creșteri de preț, conform informațiilor prezentate de antena3.ro.

În luna mai, un cumpărător a observat într-un supermarket din România că prețul unui tub de șampon de 675 ml era de 52,49 lei. Persoana respectivă a înregistrat cu camera prețurile afișate pe rafturile magazinului, iar aceste imagini au generat o serie de reacții în rândul publicului.

Citește și: Ministrul Agriculturii asigură că prețurile alimentelor au scăzut: ”Am fost prin mai multe magazine”