Șoc total! A murit la doar două luni după ce medicii i-au transplantat o inimă de porc modificată genetic

Bărbatul de 57 de ani care a primit o inimă de porc modificată genetic, în premieră mondială, a murit la două luni după operație.

10 mart. 2022, 10:21
Șoc total! A murit la doar două luni după ce medicii i-au transplantat o inimă de porc modificată genetic

David Bennett, care suferea de o boală cardiacă în fază terminală, a supraviețuit timp de două luni după operație, însă starea sa a început să se deterioreze în urmă cu câteva zile. Bărbatul de 57 de ani a murit marți la Centrul Medical al Universității din Maryland.

Cu toate că bărbatul s-a stins din viață la două luni de la operație, fiul acestuia a lăudat spitalul, spunând că familia speră că va ajuta eforturile suplimentare de a pune capăt penuriei de organe.

CITEȘTE ȘI: Premieră istorică, transplant de rinichi de la porc la om. Corpul pacientului a acceptat organul animalului

„Suntem recunoscători pentru fiecare moment inovator, pentru fiecare vis nebunesc, pentru fiecare noapte nedorită care a intrat în acest efort istoric. Sperăm că această poveste poate fi începutul speranței și nu sfârșitul”, a spus David Bennett Jr. într-o declarație publicată de Universitatea din Maryland, potrivit news.yahoo.com

„Din experiența lui Bennett, am dobândit perspective neprețuite, înțelegând că inima de porc modificată genetic poate funcționa bine în corpul uman, în timp ce sistemul imunitar este suprimat în mod adecvat”, a spus dr. Muhammad Mohiuddin, director științific al universității din Maryland.

Bărbatul cunoștea riscurile legate de operație

CITEȘTE ȘI: Germania va creşte porci modificați generic pentru transplanturi de inimă la om

În ianuarie, David Bennett devenea prima persoană din lume care a primit o inimă de la un porc modificat genetic. La trei zile după procedura experimentală care a durat mai multe ore, bărbatul se simțea bine, conform medicilor de la Universitatea din Maryland, care au efectuat transplantul.

„Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune.Abia aştept să mă pot da jos din pat odată ce voi fi din nou bine”, spunea bărbatul cu o zi înaintea operaţiei.