Șoc uriaș pentru doi turiști străini! Cât au plătit pentru burger cu cartofi prăjiți și suc: „Am crezut că este o greșeală”

Atunci când plecăm în vacanțe peste hotare este posibil să fim „izbiți” din plin de șocul cultural sau de diferențele de prețuri între țări. Asta au pățit și doi turiști australieni, care au rămas surprinși de cât au costat doi burgeri cu cartofi prăjiți și suc.

08 apr. 2024, 09:30
Șoc uriaș pentru doi turiști străini! Cât au plătit pentru burger cu cartofi prăjiți și suc: „Am crezut că este o greșeală”
Șoc uriaș pentru doi turiști străini! Cât au plătit pentru burger cu cartofi prăjiți și suc: „Am crezut că este o greșeală”

Vacanțele pot fi extrem de costisitoare, mai ales atunci când nu ne interesăm în avans de prețurile practicate în țara pe care dorim să o vizităm. Doi turiști australieni au decis să viziteze un importat oraș din Europa, însă prețurile de care s-au lovit le-au lăsat un gust amar.

Citește si: Divorț ȘOC în lumea mondenă. Se despart după 13 ani de căsnicie: „Vom avea grijă de copiii noștri”

Cei doi turiști au fost puși în situația în care au scos din buzunar nu mai puțin de 100 de dorlari pentru doi burgeri cu cartofi prăjiți și un suc, într-un hotel din Europa. Suma uriașă i-a șocat, australienii fiind de părere că a fost făcută o greșeală.

„Am crezut că au făcut o greșeală”, a declarat Maria Antoniou pentru news.com.au.

Maria și Anthony au fost cazați într-un sat din Alpii Bernese, mai exact în Grindelwald, Elveția. Se știe deja faptul că aceasta este una dintre cele mai scumpe țări din lume, însă, chiar și așa, este extrem de apreciată de turiști. Cuplul știa, din cercetări, că va fi un loc costisitor de vizitat, dar Maria spune: „Am experimentat prețurile la un alt nivel”.

„Noi nu am făcut cumpărături în Elveția, așa că nu mă pot pronunța în această privință, dar toate alimentele aveau un preț excesiv”, a spus ea.

„Dacă aș fi fost în Australia și mi s-ar fi spus că doi burgeri costă 150 de dolari [98,47 dolari SUA], aș fi plecat”.

Femeia a remarcat faptul că nu hotelul lor era scump, ci că prețurile la nivelul întregii țări erau așa de ridicate.

„Am constatat că mâncarea de pe stradă are un preț similar, cu excepția cazului în care cumperi de la băcănie – ceea ce mulți oameni fac”, a spus ea.

Maria și Anthony, care au călătorit timp de patru luni, au declarat că Grindelwald, Elveția, a fost cu siguranță cea mai scumpă destinație pe care au vizitat-o, urmată de Santorini, Grecia.

Cuplul, care a creat o serie de ghiduri de călătorie pentru alți australieni, a declarat că, în ciuda mâncării scumpe, Elveția merită un loc pe listele de călătorie ale oamenilor.

„Una dintre cele mai frumoase țări pe care le-am vizitat vreodată”, a spus Maria. „Nicio fotografie sau videoclip nu va face vreodată dreptate Elveției. Partenerul meu și cu mine abia așteptăm să ne întoarcem. Doar asigurați-vă că economisiți, economisiți, economisiți”.

Când Maria și-a împărtășit experiența pe contul ei TikTok – @mariaantoniouu21 – alți australieni au fost de acord că și ei au fost uimiți de cât de mult costă mâncarea atunci când vizitează Elveția.

„Am luat trei mese mari de la Burger King și a costat 210 dolari australieni”, a declarat o femeie care a vizitat Interlaken, un popular oraș-stațiune elvețian.

Citește și: 3.000 de euro pe lună pentru studenții români din străinătate care se întorc să predea în țară. Sindicaliștii din Educație sunt nemulțumiți