ŞOCANT. Fiul lui Nelson Rockefeller, Michael, a fost mâncat de canibali FOTO

O lucrare a istoricului Carl Hoffman scoate la iveala detalii nestiute despre moartea lui Michael Rockeffeler. Potrivit noilor informatii, al cincilea fiu al lui Nelson Rockefeller ar fi fost mancat de canibali in Noua Guinee.

04 iun. 2016, 09:26

Decenii intregi s-a crezut ca Michael Rockefeller a murit inecat dupa ce ambarcatiunea la bordul careia se afla s-a scufundat undeva pe coasta din Noua Guinee, scrie bzi.ro.

Citeşte şi Băbatul care şi-a mâncat 5 prieteni. „Pieptul de om este cea mai dulce carne pe care am gustat-o vreodată”

Carl Hoffman propune o noua ipoteza legata de moartea lui Michale Rockeffeler in cartea sa „Savage Harvest: A Tale of Cannibals, Colonialism and Michael Rockefeller’s Tragic Quest for Primitive Art”.

Nascut in 1938, Mike Rockefeller era fiul cel mai mic al fostului vice-presedinte american, Nelson Aldrich Rockefeller. Pasionat de expeditii si arheologie, Michael a mers in repetate randuri in Guineea, unde a studiat tribul Dani si arta Asmat.

Pe 17 noiembrie 1961, Rockefeller si antropologul olandez Rene Wassing se aflau pe un rau din regiunea Asmat, intr-o canoe la 30 de metri de tarm, cand aceasta s-a rasturnat. Moartea lui ramane inca un mister pentru ca trupul sau nu a fost niciodata gasit.

Bazandu-se pe descoperirile facute de jurnalistul Milt Machlin, care in 1969 a concluzionat ca exista dovezi conform carora Rockefeller ar fi fost ucis, Hoffman scrie in cartea sa ca tanarul Rockeffeler a fost mancat de localnici.

El spune ca translatorul sau i-a spus clar ca „Locuitorii din Otsjanep l-au omorat. Toata lumea stie.”, insa satenii au fost extrem de secretosi.

Preotul din zona, Hubertus von Peij, i-a povestit lui Hoffman ca ambarcatiunea lui Michael Rockeffeler ar fi fost atacata de de un grup de barbati din satul Otsjanep, iar Michael a fost ranit in zona coastelor cu o sageata.

Citeşte şi Caz de canibalism în India: O femeie şi-a mâncat fetiţa

Rana nu i-a fost fatala, insa atacatorii l-au tarat pana intr-un golf, acolo unde l-au ucis si l-au mancat.

Mai mult decat atat, von Peij il descrie in amanunt pe barbatul omorat de localnici, iar trasaturile fizice si vestimentatia se potrivesc perfect cu cele ale lui Michael Rockeffeler.

Preotul mai spune ca tibia, femurul, craniul si alte oase ale lui Michael au fost pastrate de 15 lideri ai tribului.

Hoffman merge mai departe cu dezvaluirile si spune ca autoritatile olandeze stiau despre crima din Guineea, insa au ascuns dovezile. Joseph Luns, ministrul de externe, a insistat la acea vreme ca declaratiile conform carora fiul guvernatorului new-yorkez ar fi fost ucis si mancat, sunt false si ca Rockeffeler s-a inecat.