Şocant! Ce s-a întâmplat cu „Omul-copac”

Bărbatul din Bangladesh numit "omul-copac", pentru negii uriaşi care i-au crescut la extremităţile degetelor de la mâini şi picioare, a fost operat cu succes la Medical College Hospital din Dacca, într-o intervenţie de trei ore şi jumătate, la care au participat nouă medici, scrie ziarul belgian ''Le Soir''.

21 feb. 2016, 16:45
Şocant! Ce s-a întâmplat cu „Omul-copac”

Abul Bajandar, un tată de familie de 26 de ani originar din districtul Khulna (sud), a început să sufere în adolescenţă din cauza acestei maladii rare, care s-a agravat în urmă cu patru ani. A fost internat duminica trecută pentru a i se extirpa excrescenţele ajunse la o greutate totală de cinci kilograme.

Operaţia a vizat toate degetele de mâna dreaptă şi a reuşit, a declarat directorul spitalului din Bangladesh, Samanta Lal Sen, adăugând că pacientul ”este fericit şi a râs”. ”Îl vom ţine sub observaţie trei luni înainte de a decide dacă vom efectua noi intervenţii. Este o mare provocare”, a mai spus el, relatează Agerpres.

Boala care îl afectează pe tânărul bărbat din Bangladesh este de natură genetică, apare foarte rar şi se numeşte ştiinţific epidermodisplazie veruciformă. Portivit directorului spitalului, se cunosc doar trei asemenea cazuri în întreaga lume.