ŞOCANT! Două asistente medicale, surprinse în stare de ebrietate într-un spital de copii din Chişinău

Două asistente medicale au fost suprinse în stare de ebrietate la instituţia medicală unde lucrează. Incidentul a avut loc marţi noapte la Spitalul Clinic Republican pentru Copii "Emilian Coţaga" din Chişinău.

13 iul. 2016, 15:17
ŞOCANT! Două asistente medicale, surprinse în stare de ebrietate într-un spital de copii din Chişinău

Femeile au fost depistate de o mamă, care ar fi venit cu copilul la spital și a observat că cele două asistente medicale scăpau seringele pe jos și aveau un comportament dubios. Aceasta a sunat la poliţie, iar la fața locului au venit oamenii legii, care au identificat două asistente medicale, în vârstă de 47 și 60, ce prezentau semne vizibile de ebrietate, scrie today.md.

Ion Carasic, medicul care o înlocuiește pe Janeta Buliga, șeful adjunct al instituției medicale în care s-a întâmplat incidentul, a declarat pentru Today.md că abia astăzi a aflat despre acest caz și că urmează să fie investigat:

„Asistentele medicale, vor fi audiate și vom cere să-și argumenteze comportamentul. Cel mai probabil vor fi pedepsite conform legii, după ce vor fi prezentate rezultatele unei comisii speciale în acest caz. Aseară la fața locului a fost chemată conducerea Institutului Mamei şi Copilului”, a spus Carasic.

Femeile au refuzat să dea explicații poliţiştilor, iar la fața locului a fost chemată conducerea Institutul Mamei şi Copilului, instituție care se face direct responsabilă de spitalul Emilian Coţaga, dar și un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare, cu un aparat alcooltest, care a stabilit că una dintre asistente avea 0,57 mg/l alcool în aerul expirat, iar alta 0,35 alcool în aerul expirat.

Femeile, ulterior, au recunoscut polițiștilor că au servit câte un păhărel de tărie, pentru că ar fi sărbătorit „Sfânții Petru și Pavel”.