Şocant: Există şi britanici care se bucură de moartea lui Margaret Thatcher VIDEO

Fanii lui FC Liverpool o acuzau pe fosta Doamnă de Fier că a ţinut partea poliţiei în împrejurările celui mai mare dezastru din istoria fotbalului britanic, consumat pe stadionul Hillsborough, pe 15 aprilie 1989, când 96 de fani ai "cormoranilor" şi-au pierdut viaţa. Ei au cântat adesea, pe stadion, "Când Maggie Thatcher va muri, vom va o petrecere!".

08 apr. 2013, 20:56
Şocant: Există şi britanici care se bucură de moartea lui Margaret Thatcher VIDEO

Pentru mulţi dintre fanii grupării engleze de fotbal FC Liverpool vestea morţii fostului premier Margaret Thatcher a fost prilej de bucurie. În ultimii 24 de ani, aceştia au blamat-o şi acuzat-o pe Doamna de Fier că a ţinut partea poliţiei din South Yorkshire după dezastrul pe pe Hillsborough, din 1989, când 96 de suporteri ai lui FC Liverpool şi-au pierdut viaţa ca urmare a unor crase deficienţe organizatorice.

Thatcher a vizitat arena şi sediul Poliţiei chiar în ziua dezastrului, dar discuţiile pe care aceasta le-a avut acolo au rămas necunoscute, cert este că, în opinia fanilor lui Liverpool punctele sale de vedere asupra celui mai mare dezastru din istoria fotbalului britanic au fost destul de neclare.

În plus, reputaţia lui Margaret Thatcher în partea de nord a Angliei este destul de scăzută, ca urmare a faptului că mulţi lucrători au fost disponibilizaţi, ca urmare a deciziei sale de închiedere a minelor. Şi acum ei au ieşit în stradă, însă în mai multe rânduri pe parcursul ultimelor două decenii fanii lui Liverpool au cântat „Când Maggie Thatcher va muri, vom da o petrecere…”.

Fanii lui Liverpool cântând „When Maggie Thatcher dies …” la Wigan, în martie 2013

Fanii lui Liverpool cântând „When Maggie Thatcher dies …” la Sunderland, în septembrie 2013