CAZ ŞOCANT la Suceava: Făcea sex cu o minoră şi filma tot, în timp ce discuta cu soţia pe Skype

Cinci indivizi au fost săltați ieri de mascații poliției şi duși la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, într-un dosar de trafic de minori, pornografie infantilă şi act sexual cu un minor, victimele fiind două minore în vârstă de 12, respectiv 13 ani.

26 sept. 2014, 06:43
CAZ ŞOCANT la Suceava: Făcea sex cu o minoră şi filma tot, în timp ce discuta cu soţia pe Skype

La sediul DIICOT Suceava au fost aduse alte 12 persoane, pentru a fi audiate în legătură cu acest caz.

Toate cele cinci percheziţii au avut loc pe raza municipiului Rădăuţi, fiind ridicate un laptop, două hard diskuri, un memory stick, un adaptor micro SD, 88 suporţi optici CD/DVD şi mini CD, o unitate de calculator, nouă telefoane mobile, cinci cartele Orange, obiecte de îmbrăcăminte aparţinând victimei minore de 12 ani şi mai multe înscrisuri ce prezintă interes pentru cauză.

În total, au transmis ieri anchetatorii, se efectuează cercetări faţă de şase suspecţi, printre care un cuplu din Rădăuţi, soţ şi soţie, scrie Monitorul de Suceava.

Au îmbătat-o şi au făcut sex pe rând cu minora de 12 ani

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii februarie a acestui an, suspecţii Cristian Dumitru Hînţariu, Vasile Aburlăciţei, Vasile Halip şi Marian Ureche, în timp ce se aflau la locuinţa acestuia din urmă, au întreţinut raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 12 ani.

Procurorii DIICOT arată că cei patru indivizi au determinat victima să consume o cantitate mare de alcool, iar după ce au îmbătat-o, au profitat de starea de vulnerabilitate a fetei şi au întreţinut pe rând cu ea raporturi sexuale.

A minţit-o că va divorţa şi că o va lua de nevastă, dar trebuie să se prostitueze să facă bani de nuntă

Principalele acuzaţii i se aduc unui anume Marian Ureche, în vârstă de 51 de ani, care, arată anchetatorii, din momentul acelei orgii sexuale din locuinţa sa şi până la mijlocul lunii septembrie a acestui an, a convins-o pe minora în vârstă de 12 ani să întreţină în mod constant raporturi sexuale cu el.

„Suspectul îi promitea minorei că va divorța de soția sa și că se va căsători cu ea”, explică surse din rândul anchetatorilor.

Mințind-o că o va lua de nevastă, Marian Ureche a profitat de minoră, a adăpostit-o în locuinţa sa (n.r. – soţia acestuia era plecată în Anglia) şi a determinat-o să se prostitueze pentru a strânge bani de nuntă.

Mai mult, se arată în comunicatul remis de DIICOT, în perioada în care minora în vârstă de 12 ani a locuit la domiciliul lui Marian Ureche, un alt suspect în acest dosar, Vasile Halip, a înregistrat-o cu telefonul mobil în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu „viitorul soţ”.

Acel filmuleț, susţin anchetatorii, a fost vizionat ulterior de mai multe persoane, printre care şi Cristian Dumitru Hînţariu.

Sex cu minora în faţa unei camere web, sub privirile soţiei

Deşi soţia lui Marian Ureche se afla în Anglia în perioada în care soţul ei îşi făcea de cap la domiciliul conjugal cu minora în vârstă de 12 ani, femeia, arată organele de anchetă, nu era străină de perversiunile care aveau loc în locuinţa ei din Rădăuţi.

Anchetatorii susţin că Marian Ureche, în urma unei înţelegeri cu soţia sa, Alina Cristina Ureche (20 de ani), „a determinat-o pe minora în vârstă de 12 ani să întreţină raporturi sexuale cu el în faţa camerei web a laptopului, în timp ce discuta pe Skype cu soţia sa”.

Cei doi soţi, completează anchetatorii, conveniseră ca filmuleţul făcut în aceste împrejurări să fie vândut de Alina Cristina Ureche în Anglia, în schimbul sumei de 200 de lire sterline.

Încă o victimă, o minoră în vârstă de 13 ani

Tot în comunicatul celor de la DIICOT se arată că în vara acestui an, în urma unei înţelegeri cu Marian Ureche, minora în vârstă de 12 ani a adus-o la domiciliul acestuia pe o altă minoră, de 13 ani. Acesta din urmă, arată anchetatorii, a întreţinut de patru ori raporturi sexuale în locuința soților Ureche, cu unul dintre suspecți, Vasile Halip, de fiecare dată primind de la acesta suma de 50 de lei.

Ancheta celor de la DIICOT s-a desfăşurat în colaborare cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava, cu sprijinul structurilor locale ale Serviciului Român de Informaţii şi al Serviciului de Operaţiuni Speciale Suceava.

În acest moment, vorbim doar de nişte acuzaţii ce li se aduc suspecţilor de către procurorii DIICOT, învinuiţii beneficiind de prezumţia de nevinovăţie.

De altfel, ieri seară, la ora închiderii ediției, audierile nu erau finalizate, procurorii de caz urmând să decidă câți dintre suspecți se vor întoarce acasă sau vor fi reținuți și, cel mai probabil, duși astăzi în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

L-a sechestrat pe amantul soţiei, l-a legat cu un lanţ şi l-a bătut cu o bucată din lemn

Acelaşi Marian Ureche a mai fost implicat într-un scandal amoros în luna mai a anului trecut, când s-a răzbunat pe amantul soţiei sale. Ureche are o soţie mai tânără cu 31 de ani decât el, iar respectiva, anul trecut, şi-a găsit iubirea în braţele unui alt bărbat, de aceeaşi vârstă cu ea, 19 ani la vremea respectivă.

În primăvara anului trecut, într-o seară de sâmbătă spre duminică, Marian Ureche l-a urmărit pe amantul soţiei, l-a aşteptat la ieşirea dintr-un bloc şi, sub ameninţarea cuţitului, l-a dus în apartamentul său. Aici, tânărul în vârstă de 19 ani a fost legat cu un lanţ şi lovit de mai multe ori cu o bucată din lemn.

Arestat şi trimis în judecată, Ureche a scăpat de închisoare, Curtea de Apel Suceava condamnându-l la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce Judecătoria Rădăuţi îl condamnase la trei ani de închisoare, tot cu suspendare.