ŞOCANT: Mercenarii din Ucraina au vrut să DOBOARE un AVION RUSESC, şi nu Boeing-ul MALAEZIAN

Mercenarii din estul Ucrainei au vrut să doboare un avion rusesc, şi nu pe cel malaezian doborât în regiunea Doneţk, a dezvăluit şeful Securităţii de la Kiev.

07 aug. 2014, 16:49
ŞOCANT: Mercenarii din Ucraina au vrut să DOBOARE un AVION RUSESC, şi nu Boeing-ul MALAEZIAN

Mercenarii proruşi din estul Ucrainei au vrut, de fapt, să lovească un avion rusesc în locul aeronavei Malaysia Airlines care a căzut în regiunea Doneţk. Asta pentru a da Rusiei motiv să intervină militar în Ucraina. Astfel de declaraţii a făcut şeful Serviciului de Securitate (SBU) de la Kiev, citat de Interfax-Ucraina, potrivit publika.md.

În urma cercetărilor privind prăbuşirea Boeing-ului 777 al Malaysia Airlines s-a stabilit că în acea zi şi în acea perioadă, militanţii planificau un „atac terorist” asupra unui avion de pasageri al companiei ruseşti Aeroflot, a precizat Valentin Nalivaicenko astăzi la un briefing la Kiev.

Citeşte şi Rămăşiţele pământeşti ale vitimelor zborului MH17 al Malaysia Airlines nu mai pot fi recuperate. Află de ce

Publika.md aminteşte că aeronava care zbura pe 17 iulie din Amsterdam spre Kuala-Lumpur a căzut în zona de conflict lângă oraşul Doneţk. Din cele 298 de persoane la bord nu au rămas supravieţuitori. Deşi nu există dovezi clare privind cauzele catastrofei aviatice, în comunitatea internaţională există susţinere pentru ipoteza că Boeingul a fost doborât din greşeală de rebelii proruşi.