ŞOCANT: O fetiţă a fost înfometată de părinţi. La 5 ani arată ca un bebeluş de 3 luni VIDEO

O fetiţă de aproape 5 ani din Vaslui a ajuns în comă la spital. Copilul cântăreşte 5 kilograme şi arată ca un bebeluş de 3 luni, potrivit România TV. Medicii au constat că micuţa avea corpul plin de vânătăi şi cred că a fost înfometată de părinţi. Deşi situaţia durează de ani de zile, autorităţile habar nu au avut.

27 feb. 2014, 06:29
ŞOCANT: O fetiţă a fost înfometată de părinţi. La 5 ani arată ca un bebeluş de 3 luni VIDEO

Cazul fetiţei i-a impresionat pe medici. Ea nu poate merge şi abia dacă reuşeşte să îşi susţină singură capul. Doctorii au spus că fata a ajuns la spital în stare gravă, pentru că a fost neglijată şi înfometată.

Nu vorbeşte deloc, nu reacţionează. Întoarce căpşorul când o strigi pe nume. Nu cunoaşte biberonul, nu ştie ce e aia. Probabil nici lăptic nu a mâncat la viaţa ei niciodată. E flămândă. Ar mânca sărăcuţa oricât i-ai da„, a declarat o mămică din spitalul în care a fost internată fata.

Copila este în stare extrem de gravă, comă cu numeroase excoriaţii şi echimoze. Fata are 4 ani şi 7 luni şi cântăreşte 5 kilograme. Este o greutate corespunzătoare unui sugar de 3-4 luni. Practic, fetiţa a fost înfometată şi neglijată de mamă şi de familie„, a declarat medicul pediatru, Eliza Saizu.

Părinţii locuiesc în comuna Soleşti din judeţul Vaslui şi mai au alţi cinci copii. Cu toţii trăiesc cu 800 de lei pe lună, bani din ajutoarele sociale şi alocaţii.

I-am dat orice. Dacă cumpăram pâine îi dădeam câte o bucăţică în mână şi mânca. Câte o cană de apă, de ceai„, a spus tatăl fetei.

A avut probleme şi când s-a născut. Noi am ţinut-o, am zis că poate îşi revine. Aşa a fost să fie„, a declarat mama copilei.

Vecinii spun însă că toţi copiii sunt neîngrijiţi, şi de multe ori sunt hrăniţi cu pufuleţi. Nici asistentul social din comună şi nici medicul de familie nu au văzut niciodată, în cinci ani, cum arată copila. „Nu ştiam că este bolnavă. Anchete am făcut mereu. Am fost acasă, dar mama îşi ia copilul prin vecini„, a declarat asistentul social Veronica Ungureanu.

Poliţia şi reprezentanţii Protecţiei Copilului au început anchete. „Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului, pentru a stabili împrejurările în care fetiţa a suferit leziunile respective„, a spus Alina Tonica, purtător de cuvânt la IPJ Vaslui.

În prezent, fetiţa este stabilă, echilibrată, dar va urma o perioadă lungă pentru recuperarea ei nutriţională şi neuropsihică. Prognosticul medicilor este rezervat.