ŞOCANT: S-a SINUCIS pentru că era BÂNTUIT de BĂRBATUL pe care încercase să-l SALVEZE de la moarte

Un samaritean care încercase să salveze un bărbat atacat de derbedeii care îl bătuseră până l-au lăsat lat în plină stradă, s-a sinucis după 12 ore de când îi venise victimei în ajutor. Motivul sinuciderii samariteanului este cel puţin ciudat.

02 oct. 2013, 17:40

Sean Lyons, un britanic de 24 de ani, din Manchester, a fost atât de traumatizat de scena în care cel pe care încercase să îl salveze de la moarte murise sub ochii lui, încât bărbatul şi-a luat viaţa după numai 12 ore de când avusese loc teribilul incident, scrie Daily Mail.

„Nu pot să-mi scot din minte figura lui”, repeta el familiei sale şi prietenilor lui după acest incident. Sean era pur şi simplu bântuit de figura bărbatului pe care încercase cu disperare să îi salveze zilele.

Cu o jumătate de oră înainte de a se sinucide, Sean sunase la Poliţie, le povestise poliţiştilor ceea ce văzuse şi le promisese că va veni să dea o declaraţie completă despre tot ceea ce se întâmplase. Nu a mai ajuns acolo, ci a fost descoperit întâmplător de către o persoană care îşi plimba câinele prin zonă. Sean atârna spânzurat, cu ochii larg deschişi, sub un podeţ.

Când s-a întâmplat tragedia, Sean venea cu maşina, împreună cu un prieten, de la sala de box. A văzut cum derbedeii îl băteau pe bărbat şi i-a spus prietenului său să oprească maşina. Criminalii au fugit când l-au văzut pe Sean venind spre ei, iar el a încercat să îl resusciteze pe bărbatul lăsat în agonie, Glen Delaney, în vârstă de 40 de ani. Glen a murit la spital, din cauza rănilor severe din zona capului, scrie Daily Mail.

Sean îşi petrecuse noaptea de după acest incident tragic în oraş. Se întâlnise într-un club cu câteva tinere cărora le povestise despre omul omorât în bătaie pe stradă şi le spusese cum încercase el să îl salveze viaţa.

Anchetatorii au găsit înregistrat pe telefonul lui mobil un SMS trimis tatălui său, la 5:40: „Scuză-mă, nu am venit acasă. Am fost cu Michael (un prieten de-al său, n.r)) în oraş şi nu voiam să te trezesc”…

Imediat după aceea, la aceeaşi oră, sunase la poliţie şi relatase tot ceea ce văzuse despre crima petrecută seara. Convorbirea cu poliţia a durat 6 minute. La 6:15, Sean a făcut nişte fotografii cu el însuşi, tot cu telefonul său mobil. În imagini, tânărul zâmbea. Imediat apoi, se spânzură sub podeţ.

Potrivit presei britanice, până acum, doar un suspect a fost arestat pentru uciderea lui Glen Delaney.