ŞOCANT: Un cunoscut bancher, găsit mort împreună cu soţia şi fiica sa

Jap Peter Schmittmann, fost şef al operaţiunilor ABN Amro Olanda, a fost găsit mort împreună cu soţia şi fiica sa la locuinţa din localitatea Laren.

06 apr. 2014, 15:44
ŞOCANT: Un cunoscut bancher, găsit mort împreună cu soţia şi fiica sa

Poliţia a anunţat că a sosit la locuinţa bancherului din Laren după ce un prieten al bancherului a alertat serviciile de urgenţă. Schmittmann a fost găsit mort alături de soţia sa, în vârstă de 57 de ani, şi fiica sa, de 22 de ani.

Potrivit ziarului olandez Algemeen Dagblad, cei trei ar fi fost găsiţi de fiica cea mare a lui Schmittmann. Jan Peter Schmittman fost acuzat că a participat la ruperea băncii ABN Amro din 2007 și vânzarea sa către un consorțiu format din Royal Bank of Scotland (Marea Britanie), Fortis (Belgia) şi Santander (Spania). În urma crizei financiare, guvernul olandez a naționalizat operațiunile de la ABN Amro.

În 2008, Schmittman a părăsit banca, în 2008, și ar fi trebuit să primească compensații de 16 milioane de euro. Suma a fost înjumătățită de ministrul de Finanțe de la acea vreme, Wouter Bos, care a descris pachetul ca fiind „exorbitant”.