SOCI 2014. Ne PIERDEM sportivii. Campioană la patinaj părăseşte România, pentru Ungaria

SOCI 2014. De şapte ori campioană naţională a României la short-track, sportiva Tunde Balazs (19 ani) negociază să concureze pentru Ungaria, ţară ce îi oferă condiţii mult mai bune de pregătire.

13 feb. 2014, 11:59
SOCI 2014. Ne PIERDEM sportivii. Campioană la patinaj părăseşte România, pentru Ungaria

SOCI 2014. După modelul patinatorului Cătălin Dumitrescu şi a schiorei Edith Miklos, o altă sportivă alege să părăsească România, fiind nemulţumită de condiţiile ce i se oferă la noi.

Citeşte şi OLIMPIADA de la SOCI. România participă la concurs cu un bob care ar trebui dus la muzeu

Potrivit Gazetei Sporturilor, Tunde Balazs (19 ani), de la short-track, va concura pentru Ungaria. Ea este nemulţumită de condiţiile de pregătire şi faptul că statul nu sprijină tinerele talente. „Nu mai pot face performanţă fără condiţii. Am vorbit deja cu Federaţia de la Budapesta. Voi reprezenta Ungaria! N-am primit nimic de la FRP, ne dădeau tricourile când mergeam la concurs. Nici vorba de patine, le am de trei ani, sunt luate de la clubul din Miercurea Ciuc„, a spus Tunde Balazs, pentru Gazeta Sporturilor.

Ea nu este prima sportivă care decide să reprezinte o altă ţară în sporturile de iarnă, patinatorul Cătălin Dumitrescu alegând Germania, iar Edith Miklos, care a concurat pentru România la schi alpin, în urmă cu patru ani, la Vancouver, concurează la Soci 2014 pentru Ungaria.

Citeşte şi SOCI 2014. Din nou ultimii la Olimpiadă. Marinela Mazilu, în coada clasamentului, la skeleton