SOCI 2014. O sportivă din BELARUS, prima biatlonistă din ISTORIE cu 3 medalii de AUR la o ediţie a JO

SOCI 2014. Biatlonista bielorusă Daria Domraceva a câştigat luni a treia sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Soci, la proba de start în grup, după ce în zilele anterioare câştigase titlurile la urmărire şi la 15 km. Românca Eva Tofalvi a terminat pe locul 21 cursa de luni.

17 feb. 2014, 17:18
SOCI 2014. O sportivă din BELARUS, prima biatlonistă din ISTORIE cu 3 medalii de AUR la o ediţie a JO

SOCI 2014. Daria Domraceva din Belarus este marea vedetă a JO de iarnă de la Soci, după ce a reuşit să-şi treacă în palmares cea de-a treia medalie de aur în concursul olimpic de biatlon, impunându-se luni în proba feminină de 12,5 km cu startul în masă, în care reprezentanta României, Eva Tofalvi, s-a clasat pe locul 21.

Domraceva, care a avut o singură ratare la tir, a fost înregistrată cu timpul de 35min.25sec.6/10, devansând-o cu 20,2 sec. pe cehoaica Gabriela Soukalova şi cu 27,3 sec pe norvegianca Tiril Eckhoff, câştigătoarele medaliilor de argint, respectiv bronz, ambele cu câte o penalitate la tir.
Eva Tofalvi a avut 2 ratări la tir şi a trecut linia de sosire la 2min.25sec.3/10 după învingătoare.

După ce a reuşit să câştige probele de urmărire, 15 km şi 12,5 km cu startul în masă, Daria Domraceva a devenit prima sportivă care a cucerit până în prezent trei titluri olimpice la Soci. Totodată, Domraceva este prima biatlonistă din istorie care câştigă trei medalii de aur la o ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

În clasamentul pe medalii, Belarusul ocupă locul 8, după SUA, cu patru medalii de aur şi una de bronz.