Socialiştii moldoveni nu vor UNIREA cu România. Cer amendarea Constituţiei Republicii Moldova

Publicat: Joi, 17 Decembrie 2015 10:44 // Actualizat: Joi, 17 Decembrie 2015 10:53 // Sursa: romaniatv.net

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), aflat în opoziţie, va propune în Parlament amendarea Constituţiei pentru a exclude posibilitatea unirii ţării cu România şi a preveni "lichidarea" statului moldovean, a declarat miercuri, pentru agenţia rusă Tass, liderul PSRM, Igor Dodon.

"Socialiştii au pregătit deja un proiect de lege pentru amendarea Constituţiei. Sugerăm amendarea articolului 142 pentru a exclude o posibilitate de lichidare a suveranităţii şi statalităţii Republicii Moldova prin organizarea unui referendum", a afirmat Dodon. "Vom depune proiectul în Parlament în curând", a adăugat el.

Săptămâna trecută, un deputat socialist din Republica Moldova, Vlad Bătrâncea, a rupt în plenul Parlamentului de la Chişinău o hartă a "României Mari", protestând faţă de o iniţiativă a Ministerului moldovean al Educaţiei, informează Mediafax.

Socialiştii au contestat un ordin semnat de ministrul Educaţiei, Corina Fusu, privind distribuirea în şcoli a unei hărţi a "Regatului României din anul 1930", recomandată ca material didactic pentru disciplina "Istoria românilor şi universală". O asociaţie s-a oferit să ofere Ministerului Educaţiei hărţi pentru această materie de studiu.

Citeşte şi SCRISOARE către Iohannis legată de deputatul care a rupt harta României Mari. Ce i se solicită

Igor Dodon a condamnat dur atunci promovarea ideilor unioniste, cerând Bucureştiului să respecte independenţa Republicii Moldova."Ce sunt prostiile astea? Nu mai spun că vă bateţi joc de copiii noştri cu bacalaureatul şi aşa mai departe, cu ceea ce se întâmplă în şcolile noastre. Cu ce ocazie se vine cu astfel de iniţiative în toate şcolile?!", a comentat Dodon. Potrivit unui sondaj de opinie recent, 21% dintre cetăţenii moldoveni susţin ideea unirii cu România.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H