Societatea de Obstetrică şi Ginecologie susţine lansarea campaniei de vaccinare anti HPV la cerere

Societatea de Obstetrică şi Ginecologie susţine lansarea campaniei de vaccinare anti HPV la cerere şi consideră că pentru a creşte acceptanţa şi încrederea în vaccinarea anti HPV, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) şi cadrele medicale specializate trebuie să lanseze în 2013 un program de vaccinare la cerere, se arată într-o scrisoare transmisă luni ministrului Sănătăţii de organizaţia amintită.

25 feb. 2013, 11:29
Societatea de Obstetrică şi Ginecologie susţine lansarea campaniei de vaccinare anti HPV la cerere

Societatea încurajează MS să ţină cont de gradul de acceptare al vaccinării, în general, şi de particularităţile acestui tip de vaccinare pentru a derula un nou program, scrie agerpres.ro.

Primul pas care trebuie derulat îl reprezintă o campanie de informare despre importanţa şi efectele vaccinării anti HPV asupra populaţiei feminine, susţin reprezentanţii Societăţii.

În opinia acestora, campania trebuie să se adreseze atât publicului larg cât şi cadrelor medicale, după care organizaţia va susţine campania de vaccinare la cerere.

Încurajăm Ministerul Sănătăţii să ţină cont de gradul de acceptanţă al vaccinării, în general, şi de particularităţile acestui tip de vaccinare pentru a derula un nou program. Primul pas important care trebuie realizat este desfăşurarea unei campanii de informare despre importanţa şi despre efectele vaccinării anti HPV asupra populaţiei feminine. Campania de comunicare trebuie să se adreseze atât publicului larg, cât şi cadrelor medicale„, afirmă în scrisoare acad. prof. dr. Florin Stamatin, preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie.

Potrivit sursei citate, după desfăşurarea unei campanii de comunicare eficientă, Societatea va încuraja şi susţine Ministerul Sănătăţii să demareze un program de vaccinare anti HPV la cerere, în etape, adresat fetiţelor de 10-14 ani.

Citeşte şi Medicii de familie susţin programul de vaccinare anti-HPV