Sociologul Dan Petre explică impactul pe care l-a avut închiderea şcolilor la alegeri

Sociologul Dan Petre a explicat că închiderea şcolilor şi organizarea alegerilor a avut un impact mare și a fost sancționat ca dublu limbaj.

07 dec. 2020, 14:51
Sociologul Dan Petre explică impactul pe care l-a avut închiderea şcolilor la alegeri

Sociologul Dan Petre explică cum a reuşit AUR să obţină 9% la alegerile parlamentare, fiind înregistrat şi un absenteism uriaș.

„Sintre lucrurile care au dus la aceste surprize au fost, de exemplu, o altă axă de împărțire a oamenilor, în afara de tradiționalele stânga-dreapta, vârstă, rural-urban; și anume, axa: oamenii care cred și cei care nu cred în impactul acestui virus. (…) AUR este puternic corelat cu negaționiștii: oamenii care au considerat că măsurile implementate au fost fie foarte puternice, fie brutale, exagerate în anumite cazuri”, spune sociologul.

Citeşte şi Rezultate oficiale BEC: PSD câştigă scrutinul, cu 30%, PMP intră la fotografie. PNL – 26,01%, USR -15,89%

Dan Petre: Măsura închiderii școlilor a avut un impact foarte mare asupra vieții de zi cu zi

“Mă gândesc și la măsura închiderii școlilor, care a avut un impact foarte mare asupra vieții de zi cu zi a multor oameni și care au considerat că e un tip de dublu limbaj: pe de o parte, guvernul insistă că este o chestiune sanitară foarte gravă și se iau măsuri de închidere a școlilor sau a pelerinajelor, pe de altă parte tot guvernul spune – veniți la vot!

Aici e o contradicție care cred că pe unii oameni i-a activat. Pe unii i-a făcut să stea mai mult acasă, în special segmentele peste o anumită vârstă și ruralul îmbătrânit, iar pe ceilalți care nu cred în existența virusului i-a activat și mai mult să iasă, pentru a demonstra că lucrurile nu stau așa”, a declarat Dan Petre, potrivit edupedu.ro.