Socrul lui Traian Băsescu, tatăl Mariei Băsescu, locuieşte de o jumătate de an la azil

Socrul preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Andruşcă (94 de ani), este internat de aproape o jumătate de an la Căminul de Alinare din localitatea Ilişeşti, unde se află sub strictă supraveghere medicală.

21 oct. 2013, 07:47
Socrul lui Traian Băsescu, tatăl Mariei Băsescu, locuieşte de o jumătate de an la azil

Moartea Aurorei Andruşcă a reprezentat o lovitură puternică pentru familia primei doamne Maria Băsescu, dar mai ales pentru soţul bătrânei, scrie libertatea.ro.

Gheorghe Andruşcă a suferit foarte mult, iar starea sa de sănătate s-a degradat vizibil. Nici vizitele dese ale fiicelor şi ale nepoatelor nu l-au ajutat să îşi revină, astfel că soţia preşedintelui Băsescu a încercat pentru o perioadă să îl ia acasă la ea, în Bucureşti. Bătrânul ducea însă dorul casei sale din Burdujeni, Suceava, şi simţea lipsa rudelor şi a prietenilor.

Singura soluţie pentru ca socrul preşedintelui să fie aproape de oraşul natal, dar şi pentru a primi îngrijirea necesară a fost de a-l interna într-un azil de bătrâni. Unitatea de la Ilişeşti (la 18 km de Suceava) a fost construită în 2005 la standarde europene, iar pensionarii de aici beneficiază de trei mese pe zi, îngrijire medicală şi asistenţă socială, dar şi de mijloace de a-şi petrecere timpul liber.

Preţul pentru o lună de îngrijiri ajunge până la 2.000 de lei.