Şocul în sportul mondial. Legendarul rugbyst francez Christophe Dominici s-a sinucis, la doar 48 de ani

Fostul rugbyst francez Christophe Dominici, cu 67 de selecţii în naţionala "Cocoşului Galic", şi-a pus capăt zilelor marţi, la vârsta de 48 de ani. El a fost unul dintre cei care a eliminat Noua Zeelandă de la Cupa Mondială din 1999, una dintre cele mai mari surprize din istoria rugby-ului.

24 nov. 2020, 22:32
Şocul în sportul mondial. Legendarul rugbyst francez Christophe Dominici s-a sinucis, la doar 48 de ani

Christophe Dominici a fost găsit mort, marți, în parcul Saint-Cloud, lângă Paris. Fostă aripă a echipei Stade Français a urcat pe acoperișul unei clădiri dezafectate la începutul după-amiezii, înainte de a sări, a declarat o sursă din cadrul poliției, citată de The Independent.

Citeşte şi O celebră actriţă a fost găsită moartă în apartamentul ei! Criminaliştii spun că este vorba despre o sinucidere

Potrivit unei surse judiciare, un martor l-a văzut pe fostul jucător căzând de la 10 metri. O anchetă pentru stabilirea cauzelor morții a fost deschisă de parchetul din Nanterre (regiunea Paris).

Christophe Dominici a fost de cinci ori campion al Franţei cu echipa de club, iar pentru echipa naţională a reuşit 25 de eseuri înainte de a se retrage, în 2008. Cel mai important l-a reuşit însă la Cupa Mondială din 1999, când Franţa a reuşit să elimine Noua Zeelandă, în semifinale.

Atâta tristețe. Christophe Dominici a fost un jucător imens, un artist. Moartea sa bruscă este un șoc pentru noi toţi„, a declarat ministrul sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu.

La începutul acestui an, Dominici a fost implicat foarte activ într-o ofertă a unui consorțiu din Emiratele Arabe Unite de a prelua clubul de rugby Béziers, care se confrunta cu mari probleme financiare. Tranzacția a fost blocată însă de regulatorul financiar al sportului din Franţa, iar apropiaţii spun că Dominici a fost foarte afectat de oprirea negocierilor.