Şofer amendat pentru aglomeraţia din autobuz în Buzău. Sancţiunea primită pentru că nu a respectat regulile în pandemie

A fost aglomeraţie în mijloacele de transport în comun, chiar dacă autorităţile cer să fie respectată distanţa fizică pentru a preveni răspândirea COVID-19. La Buzău, un şofer a fost amendat cu 840 de lei din cauza aglomeraţiei din autobuz.

09 feb. 2021, 14:32
Şofer amendat pentru aglomeraţia din autobuz în Buzău. Sancţiunea primită pentru că nu a respectat regulile în pandemie

Şofer amendat pentru aglomeraţia din autobuz în Buzău. Bărbatul a fost sancţionat, după ce poliţiştii au văzut într-un live pe Facebook cum se îmbulzesc elevii şi oamenii care fac naveta între oraş şi comunele învecinate.

În imagini se vede cum oamenii s-au înghesuit în autobuz, fără să mai ţină cont de regulile de distanţare pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Nicuşor Dan anunţă începerea lucrărilor la reţeaua de termoficare în zona Ferentari. Cât mai durează calvarul pentru bucureşteni

La începutul lunii februarie, numărul de linii pre-orăşeneşti a fost diminuat. Reprezentanţii firmei de transport, în care Consiliul Local Buzău este acţionar, au spus că nu mai au bani pentru a subvenţiona activitatea.


După ce au apărut imaginile cu aglomeraţie din autobuze, directorul firmei de transport a anunţat că vor circula mai multe vehicule, pe unele rute.

„E un moment neplăcut, dar lucrăm la corectarea programului. Discutăm cu primarii, cu șoferii noștri, pentru a suplimenta cursele cu aflux de călători. Pe de altă parte, oamenii trebuie să înțeleagă că fiecare cursă costă bani și că trebuie să echilibrăm veniturile cu cheltuielile, a declarat Gică Toader, director Trans Bus, conform Buzoienii.ro.

Şofer amendat pentru aglomeraţia din autobuz în Buzău. Măsurile luate de poliţişti

„În urma apariției unor imagini pe o rețea de socializare cu privire la nerespectarea normelor de protecție sanitară într-un autobuz ce ar efectua curse regulate de transport persoane în județul Buzău, polițiștii au demarat verificări pentru a stabili cu exactitate ce mijloc de transport apare în imagini, pentru identificarea și dispunerea măsurilor legale în cazul celor care au încălcat legea.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de o cursă regulată pe traseul Buzău-Smeeni, șoferul autobuzului fiind un buzoian, în vârstă de 42 de ani.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea numărului de locuri prevăzute în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport în comun, conform OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, sancțiune în valoare de 840 de lei.

Totodată, polițiștii au pus în vedere operatorului de transport suplimentarea mijloacelor de transport în orele de vârf, astfel încât pasagerii să poată respecta măsurile de distanțare fizică, în vederea prevenirii infectării cu SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al Poliției Buzău, conform sansanews.

Citeşte şi: Declarații cutremurătoare despre cazul copilului trântit la pământ: „Copiii s-au panicat și au început să plângă, strigau că a murit”. Zeci de mii de persoane cer închisoare pe viață pentru agresor