Şofer de autobuz bătut în trafic, la Sibiu. Agresorii au blocat maşina şi au urcat în cabină. Înregistrare ŞOCANTĂ

Un șofer de autobuz a fost snopit în bătaie de doi indivizi. S-a întâmplat asta chiar în timp ce bărbatul a sunat la 112 să ceară ajutor. Poliția nu a mai avut timp să intervină. Agresorii au blocat autobuzul în trafic și au intrat peste șofer în cabina autobuzului.

11 sept. 2019, 07:40
Şofer de autobuz bătut în trafic, la Sibiu. Agresorii au blocat maşina şi au urcat în cabină. Înregistrare ŞOCANTĂ

Un șofer al companiei de transport public din Sibiu a fost bătut în stația din capătul traseului 10, de doi sibieni supărați că mama lor a fost atenționată să nu mai stea în mijlocul drumului. Urmărit în trafic de cei doi, șoferul Tursib a cerut sprijin prin 112. Până la sosirea echipajului de poliție agresorii care au pătruns în cabină au dispărut.

„Pe acea stradă sunt ample lucrări la canalizare acum. La un moment dat, o doamnă de etnie romă era pe mijlocul străzii. Oamenii au strigat să se dea la o parte, dar nu cred că femeia a priceput despre ce este vorba. Când am ajuns și eu în dreptul ei i-am strigat să se dea la o parte, să nu fie lovită de autobuz”, descrie şoferul de autobuz Florin Florescu, potrivit turnulsfatului.ro.

La nici 100 de metri distanță, autobuzul condus de Florin Florescu a oprit în stație, moment în care la geam i-a apărut un bărbat care a început să îl înjure și amenințe, sub motiv că femeia din mijlocul drumului era mama sa.

„M-a scuipat, am închis geamul, apoi a început să dea cu pumnul în geam”, susține șoferul autobuzului.
La plecarea din stație, acesta a văzut că bărbatul care îl amenința s-a urcat la volanul unui microbuz, pornind astfel pe urmele autobuzului Tursib. Și la îndemnul altor călători, pe drumul către capătul traseului, șoferul a cerut sprijinul Poliției prin intermediul 112.

„Am pornit către capătul traseului, iar la CEMA, am întors autobuzul, iar ei mi-au blocat pornirea. Din dreapta microbuzului, alături de șofer a mai coborât o persoană, au început să strige să cobor că îmi iau gâtul. Cel din dreapta microbuzului a intrat în cabina mea, căci ușile noastre pot fi deschise și de afară prin apăsarea unui buton, și a început să mă lovească. Îmi dădea cu picioarele în cap”, derulează Florin Florescu firul evenimentelor.

O parte din agresiune s-a derulat și în timp ce șoferul Tursib solicita sprijinul celor de la Poliție prin 112. Redăm mai jos o parte din aceste înregistrări.

Agresorii au dispărut, spune șoferul Tursib, din momentul în care au început să se audă sirenele mașinii de poliție. Cei care au coborât din autobuz nu au mai putut fi abordați de polițiști, fie pentru că între timp au plecat, fie pentru că susțineau că „nu au văzut nimic”.

În autobuzul condus de Florin Florescu nu există camere de supraveghere.

Ulterior agresiunii, polițiștii l-au dus pe Florin Florescu la Serviciul de medicină legală.

„Numitul Florescu Florin prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure. Leziunile pot data din 4 septembrie 2019 și necesită cinci-șase zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicații”, sunt concluziile din certificatul medico-legal.

COD RUTIER. Unui bărbat i-a fost anulat permisul de conducere pentru că a evitat un accident. „Ce lege am încălcat?

Despre ceea ce a urmat mai departe, șoferul Tursib spune că nu mai are cunoștință.

„Eu nu mai știu nimic și asta mă deranjează cel mai tare. Am fost dus de Poliție la Medicina Legală, lăsat acolo și de atunci nu mai știu nimic. Am completat un act scris și altceva nu mai știu. Un număr de înregistrare, dacă indivizii au fost prinși… De la domnul director al societății am aflat că cei doi au fost prinși, dar altceva nu mai știu. Când pot o să merg la Poliție să văd ce s-a mai întâmplat cu acel dosar”, a explicat şoferul.