Şofer de autobuz din Iaşi, declaraţie-şoc după ce a spulberat o fată pe trecerea de pietoni. „În momentul acela mâncam brânză cu ceapă și m-am aplecat după o bucată de pâine”

Mirel Coșan, şoferul de autobuz care a lovit o adolescentă de 15 ani pe o trecere de pietoni din Iaşi, a declarat că nu a văzut-o deoarece se aplecase după o bucată de pâine. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

19 iun. 2021, 23:42
Şofer de autobuz din Iaşi, declaraţie-şoc după ce a spulberat o fată pe trecerea de pietoni. „În momentul acela mâncam brânză cu ceapă și m-am aplecat după o bucată de pâine”

Un şofer de autobuz din Iaşi a stârnit revolta a mii de oameni, după ce a provocat un accident în urma căruia a fost rănită grav o adolescentă de 15 ani. Chiar dacă a fost depistat băut în urma testării cu etilotestul, bărbatul a spus că nu a consumat alcool în timpul programului. Mai mult, Mirel Coșan a precizat că în PET-ul de bere, pe care-l avea în mână şi care a fost surprins de camerele de supraveghere, se afla apă.

Şoferului Companiei de Transport Public (CTP) Iași a declarat că nu a băut în timpul programului, chiar dacă în urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul af ost de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, bărbatul a menţionat că mânca la volan, iar cu puţin timp înainte de impact se aplecase după o bucată de pâine. Șoferul ar fi frânat în ultima secundă, însă fata a fost izbită puternic, conform BZI.

„Deocamdată nu vă pot spune nimic, până nu se rezolvă la poliție. Nu am băut în timpul programului! Cu o zi înainte am consumat alcool și probabil pentru că nu am mâncat, oboseală, stres, nu îmi pot da seama ce s-a întâmplat. Totul s-a produs într-o fracțiune de secundă. Nu am observat-o și erau mașini parcate lângă trecere. Fata a trecut foarte rapid și nici nu am apucat să o văd.

Aveam două persoane în autobuz, am călcat frâna de a înțepenit autobuzul, dar a alunecat un pic și a lovit-o. Pur și simplu, dacă este să vă spun adevărul, în acel moment, m-am aplecat să iau o felie de pâine. Mâncam o bucată de brânză cu ceapă și cu pâine, că la noi așa se mănâncă, din mers. Când am ridicat ochii, am văzut-o, am călcat frâna și aia a fost”, a declarat Mirel Coșan (48 de ani).

Citeşte şi: Avocată de 26 de ani, căzută de la etajul șase al unui bloc din Iași. Anchetatorii iau în considerare ipoteza sinuciderii

Colegii lui Mirel Coșan sunt în stare de șoc, după ce au aflat de tragicul accidentul înfiorător. Oamenii cred că bărbatul are probleme în familie.

„Vorbesc colegii, cu toții suntem șocați! El nu era așa, era o persoană veselă, prietenă cu toată lumea, mergea la petreceri, bea ca un om normal, dar nu poți spune că era alcoolic. Nu știm să fi avut probleme cu alcoolul. Ne gândim că are ceva probleme acasă, cu soția. Sunt tot felul de discuții prin garaj, dar nimeni nu știe ce a fost în mintea lui. Nu ne vine să credem! Trebuie să fii foarte atent. Și noi ne confruntăm cu foarte multe situații, îți sar pietonii în fața autobuzului, dar trebuie să fii lucid la volan și atent.

A greșit și nu are nicio scuză pentru asta. Ar trebui făcute controale mai riguroase la plecările în cursă, dar vorbeam și cu ceilalți colegi că nu credem că ar fi băut dimineață, pentru că a venit cu mașina personală la muncă. Dimineața s-au mai prins șoferi băuți pentru că miroseau a alcool și eram toți testați. Pe filmările din cabina șoferului se auzea muzica la maximum și probabil era distras de la drum”, au declarat colegii șoferului, conform sursei citate.

De altfel, şoferul a spus că regretă accidentul pe care l-a provocat şi se roagă pentru o minue. El a spus că s-a dus la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, unde a ajuns adolescenta, ca să vadă care este starea de sănătate a copilei.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Joi după-amiază, 17 iunie 2021, s-a produs un accident rutier grav în municipiul Iași. Un șofer de autobuz din cadrul Companiei de Transport public a lovit pe trecerea pentru pietoni o adolescentă de 15 ani. În urma incidentului, conducerea CTP a hotărât desfacerea contractului de muncă a lui Mirel Coșan, șoferul implicat în accident.

Rezultatul probelor de sânge a arătat o alcoolemie de 0,48 la mie (prima probă) și 0,30 la mie (a doua probă). În urma impactului, tânăra a fost grav rănită și a fost transportată la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, de unde a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, deoarece a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Citeşte şi: Imagini spectaculoase în Iaşi. Un ponei stă pe bancheta din spate a unei maşini, lângă doi copii, cu capul pe geam VIDEO