Şofer de microbuz şcolar, depistat băut în timpul serviciului

Un şofer de microbuz şcolar a fost depistat, joi, că era băut în timp ce conducea autovehiculul pentru a prelua elevi pe care să-i transporte la şcoală.

24 nov. 2016, 14:50
Şofer de microbuz şcolar, depistat băut în timpul serviciului

Poliţia Judeţeană Suceava a anunţat că, în cadrul acţiunii organizate joi de verificare a şoferilor vehiculelor destinate transportului de persoane şi mărfuri, poliţiştii au depistat, în municipiul Fălticeni, la ieşirea spre oraşul Dolhasca, un şofer în vârstă de 42 de ani care conducea băut un microbuz şcolar şi care urma să preia mai mulţi elevi pentru a-i transporta la unităţi de învăţământ.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare a alcoolemiei de 0,39 g/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile, fiindu-i aplicată şi o sancţiune contravenţională în valoare de 1250 lei.

Joi, 15 echipaje de poliţie însoţite de specialişti din cadrul ISCTR şi RAR Suceava au organizat filtre pentru identificarea celor care nu respectă legislaţia privind transportul public de persoane, fiind controlate peste 150 de autobuze, microbuze, vehicule tip maxi-taxi şi microbuze transport şcolar, dar au mai fost făcute acţiuni de verificare a legalităţii transportului de mărfuri şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă, scrie Mediafax.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier cu o valoare totală de peste 60.000 lei şi au fost reţinute cinci permise de conducere, din care patru pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citeşte şi Copil spulberat de o dubă pe trecerea de pietoni, la Suceava VIDEO