Şofer împuşcat mortal de poliţişti după ce a refuzat să oprească maşina pentru un control. L-au urmărit din Iaşi până în Botoşani

Un şofer care nu a oprit la semnalele poliţiştilor de la Rutieră, fiind urmărit apoi de agenţi din Iași până în Botoșani, a fost împuscat mortal de oamenii legii. Oamenii legii aveau informaţia că şoferul era beat. 17 gloanțe au tras polițiștii înspre maşina pe care o urmăreau. Unul dintre gloanţe l-ar fi nimerit pe şofer în inimă, potrivit România TV.

17 dec. 2020, 14:34
Şofer împuşcat mortal de poliţişti după ce a refuzat să oprească maşina pentru un control. L-au urmărit din Iaşi până în Botoşani

Un şofer a fost împuşcat joi de un agent de poliţie. S-a întâmplat la Botoşani. Bărbatul de 34 de ani a fost văzut prima dată într-o localitate din județul Iași. Mașina era parcată în mijlocul drumului, iar el dormea la volan. Martorii au sunat la 112, iar în momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului, bărbatul s-a trezit și a fugit. Oamenii legii l-au somat să oprească, dar acesta a gonit mai departe. Poliţiştii au plecat în urmărirea lui.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Neniscu, a declarat că echipajul de poliţie de pe raza oraşului Flămânzi a fost sesizat de poliţişti din cadrul IPJ Iaşi despre faptul că se află în urmărirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele acestora şi există posibilitatea să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, reprezentând astfel un pericol pentru traficul rutier.

Fugarul a reușit să iasă din Iași și a ajuns până în Botoșani, fiind urmărit de oamenii legii.

Trei echipaje de poliţie aflate în teren, pe raza oraşului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic. Conducătorul auto a intenţionat să intre în coliziune cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către poliţişti.

„S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior înspre pneurile autoturismului”, a afirmat Neniscu.

17 cartuse dintr-o arma Beretta au fost trase in timpul urmaririi. Unul dintre gloanţe l-ar fi nimerit în zona inimii.

Şoferul rănit a piedut controlul asupra autoturismului, maşina a părăsit partea carosabilă intrând într-un şanţ de la marginea drumului.

Politistii au acordat conducatorului îngrijiri medicale, solicitand, totodata, interventia unei ambulante la fata locului.

Medicii de pe ambulanţa sosita la locul incidentului a încercat să-l resusciteze pe şofer, un barbat in varsta de 34 de ani. In cele din urma, paramedicii au fost nevoiti sa constate decesul.

În acest caz a fost deschis dosar penal, iar cercetările se desfăşoara sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Citeşte şi: Cine este şoferul împuşcat de politişti în Botoşani după o urmărire în trafic. Un interlop din Iaşi, condamnat în trecut pentru trafic de persoane