Şofer mort după ce a sărit cu maşina peste un sens giratoriu la intrare în Constanţa. Primele imagini de la accident VIDEO

Un accident cumplit a avut loc joi dimineaţă la intrare în Constanța. Un bărbat de aproape 40 de ani a murit, după ce a scăpat mașina de sub control, s-a izbit de un sens giratoriu, a sărit cu mașina peste un gard și s-a răsturnat.

28 iul. 2022, 08:42
Şofer mort după ce a sărit cu maşina peste un sens giratoriu la intrare în Constanţa. Primele imagini de la accident VIDEO

Alerta s-a dat, în jurul orei 5:45, după ce un şofer a sărit cu maşina peste un sens giratoriu şi s-a ciocnit de un stâlp din curtea unei instituţii, pe DN3 Constanța-Valu lui Traian. Impactul a fost atât de puternic încât motorul autoturismului, un BMW înmatriculat în Germania, a fost aruncat la zeci de metri distanţă faţă de vehicul, conform Ziua Constanţa.

Șoferul a rămas captiv sub fiarele contorsionate. La faţa locului au intervenit un echipaj de la descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD B și un echipaj SMURD C.

Citeşte şi: Benzinărie amendată de CNCD pentru afișarea unui mesaj discriminatoriu: „Nu schimbați tampoanele în interior”

Şoferul, un bărbat de aproape 40 de ani, a fost găsit în stare gravă. Salvatorii au încercat să-l resusciteze, însă manevrele s-au dovedit zadarnice.

Potrivit unor date publicate de Comisia Europeană, România este țara cu cea mai mare rată de mortalitate în accidente rutiere din Uniunea Europeană. În 2021, țara noastră a înregistrat 93 de decese cauzate de accidente rutiere la 1 milion de locuitori.

La polul opus, Suedia a avut cele mai puține astfel de accidente, cu doar 18 decese la 1 milion de locuitori. La nivelul întregii Uniuni Europene, media de accidente rutiere mortale a fost de 44 de decese la 1 milion de oameni. Anul trecut, numărul accidentelor rutiere fatale a crescut cu 5% față de 2020. Cu toate acestea, au fost înregistrate cu 13% mai puține accidente față de 2019, ultimul an înainte de pandemie.

Citeşte şi: FOTO: Rusia a recunoscut teritoriile pe care le-a furat României și le-a oferit cadou Ucrainei. Medvedev: „Harta a fost creată de occidentali”