Șofer de tir din România, amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța. Românul transporta aproape o tonă de droguri!

Un șofer de tir din România a fost amendat cu 1,7 milioane de euro după ce a vrut să transporte aproape o tonă de droguri la granița din Perthus.

24 mai 2021, 18:32
Șofer de tir din România, amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța. Românul transporta aproape o tonă de droguri!

Un șofer de tir din România a primit o amendă uriașă, de 1,7 milioane de euro, din partea autorităților franceze, după ce a fost prins că transporta 900 de kilograme de canabis, ascunse în lăzi de lămâi. Șoferul se întorcea din Spania și voia să treacă granița spre Germania. Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână, iar recent, ghinionistul șofer a aflat și ce pedeapsă îl așteaptă, 5 ani de închisoare, amendă de 1,7 milioane de euro și interdicția de 10 ani de intrare pe teritoriul francez, conform declarațiilor lui Benoît Godart, directorul punctului vamal Perpignan.

Românul nu este singurul care s-a aventurat cu substanțe interzise la granițele Franței. O altă captură inedită a avut loc tot în Franța la frontiera Port-Vendres, când agenții au descoperit 555 kg de rășină de canabis ascunsă într-o manieră inventivă în bara de protecție a remorcii unui camion care transporta salată în Italia.

Șofer de tir din România depășit de o captură de aproape 2 tone de droguri în aceeași zi

În urmă cu o lună, autoritățile franceze de la Narbonne au interceptat 845 kg de rășină de canabis, iar în aceeași zi brigada de la o altă frontieră franceză au făcut o captură de 1.170 kg de rășină de canabis și 28 kg de plante de canabis într-o remorcă frigorifică, notează Antena3.

Recent, autoritățile române au făcut cea mai mare captură de heroină din țara noastră, când au confiscat 1.452 de kilograme dins ubstanța ilegală în valoare de peste 45 de milioane de euro. Cantitatea de heroină era ascunsă  într-un container cu materiale de construcții, pe ruta Iran-România, cu destinația finală țările din vestul Europei. Aceasta a fost doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.