Şoferii amendaţi de la începutul acestui an pentru diferite contravenţii la regimul circulaţiei pot să nu îşi plătească amenzile

Românii amendaţi de la începutul acestui an pentru diferite contravenţii la regimul circulaţie pot să nu îşi plătească amenzile, căci lipsesc prevederile legale necesare. Mai exact, deşi la începutul acestui an a intrat în vigoare o nouă lege privind achitarea amenzilor contravenţionale până acum nu au fost redactate şi normele de aplicare. Astfel, banii intră ilegal în buzunarul statului, atrag atenţia specialiştii.

15 feb. 2019, 14:03
Şoferii amendaţi de la începutul acestui an pentru diferite contravenţii la regimul circulaţiei pot să nu îşi plătească amenzile

Este vorba despre legea care majorează la 15 zile termenul de plată a jumătate din amenda aplicată, faţă de 48 de ore în trecut.

Citeşte şi Românii care-şi cumpără ACESTE maşini second hand riscă să rămână fără permis şi să primească amenzi

Specialiştii spun că legea conţine prevederi importante privind instituirea unui cont unic în care se fac plăţile către Trezorerie în contul amenzilor (faţă de plata la unităţi ale administraţiei locale).

Legea nouă impune introducerea unui titlul de creanţă electronic care preia informaţiile din procesul verbal de contravenţie (PVC). Pe baza titlului poate fi urmărită la nivel naţional încasarea amenzilor de la contravenienţi.

Mai multe detalii pe adevarul.ro.