Şoferii din România se pricep la MECANICĂ: A reparat o MAŞINĂ cu ŞIRETURILE de la TENIŞI FOTO

Un şofer din România a găsit o metodă inedită de a repara maşina care s-a stricat în drum spre mare. Astfel, după ce s-a trezit cu cablul de la acceleraţie rupt, bărbatul a folosit şireturile de la tenişi pentru a crea o pârgie care să pună în mişcare maşina.

10 aug. 2013, 09:52

Un prahovean care s-a decis să plece la mare la începutul lunii august a avut proasta inspiraţie de a porni la drum în cursul nopţii, atunci când un service deschis non-stop este greu de găsit. Astfel, cu doar câţiva kilometri înainte de Ploieşti, cablul de acceleraţie s-a rupt şi maşina nu a mai putut fi pornită.

Citeşte şi MOMENTE DE GROAZĂ: A leşinat la volan cu piciorul pe pedala de acceleraţie VIDEO

Într-un final, după minute întregi în care nu ştia dacă va mai reuşi să repare maşina până dimineaţa, ţinând cont că un cablu de acceleraţie pentru un Peugeot 206 nu poate fi găsit pe toate drumurile, tânărul a folosit ceea ce a avut la îndemână pentru a porni maşina. 

Cu ajutorul şireturilor de la mai mulţi pasageri, el a reuşit să creeze o pârgie pe care a folosit-o să pună în funcţiune acceleraţia. Astfel, în loc să apese pedala, şoferul a fost nevoit să scoată o mână pe geam şi să tragă de şiret. După mai multe încercări nereuşite, el a putut să calibreze şnurul, maşina comportându-se normal.

Citeşte şi Metodă inedită de FURT. Cum a rămas un bucureştean FĂRĂ MAŞINĂ, în orasul sucevean Siret

În cele din urmă, după ce a parcurs zeci de kilometri în acest mod, el a reuşit să repare acceleraţia într-un mod tradiţional, renunţând la improvizaţii.

Am rămas surprins de ceea ce s-a întâmplat. A condus foarte bine cu şireturile alea. A reuşit să plece cu scârţâit de roţi de la stop de multe ori„, a declarat unul dintre pasageri.