Şoferii nu vor mai putea parca gratis pe locurile amenajate în centrul Bucureștiului sau pe trotuar. Primăria anunţă super-amenzi

Şoferii nu vor mai putea parca gratuit în centrul Bucureştiului. Primăria Capitalei va marca toate locurile de parcare din interiorul inelului median de circulație, iar toate parcările în această zonă vor fi cu taxă, a anunţat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, citat de HotNews.ro. Şoferii care vor să fenteze plata şi parchează pe trotuar vor fi aspru sancționați, a mai explicat edilul.

06 iul. 2022, 09:50
Şoferii nu vor mai putea parca gratis pe locurile amenajate în centrul Bucureștiului sau pe trotuar. Primăria anunţă super-amenzi

Primăria Capitalei pregăteşte digitalizarea parcărilor de pe domeniul public. Autorităţile vor implementa sisteme rapide de încasare a taxei de parcare și, în anumite zone, barierelor cu camere de filmat, care permit accesul și ieșirea din parcare.

„Vorbim în prima fază despre o investiție de 26 milioane lei, bani care vor fi investiți în mai multe etape și pe mai multe paliere, inclusiv bani dedicați pentru proiectarea de noi locuri de parcare și reproiectarea actualelor locuri de parcare, de la marginea bordurii. Vom pune parcometre, bariere și vom elimina încet-încet taxatorii. Scopul este să digitalizăm serviciul fiindcă atunci când elimini interacțiunea între parcagii și cetățean elimini și corupția”, a declarat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, pentru HotNews.ro.

În prezent, în centrul Capitalei sunt circa 13.000 de locuri de parcare, dar Primăria speră să ajungă la 30.000 locuri de parcare în zona centrală.

Citeşte şi: Nicuşor Dan nu vrea taxa auto din mandatul Gabrielei Firea. „Nu este o soluţie pentru Bucureşti. Vom extinde reţelele de parcări plătite”

Taxă de parcare pentru toate maşinile care se opresc în centrul Capitalei

„În prima etapă acționăm în interiorul inelului central, unde ne-am propus să avem o politică agresivă de taxare a parcării. Nu vom permite parcarea mașinii fără plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar. Vom avea în două etape. În primul rând vorbim despre aplicarea legii, nu ai voie să-ți lași mașina pe spațiul verde sau pe trotuare. Apoi taxarea și suprataxarea acelor oameni care lasă mașina pe un loc de parcare marcat și nu plătesc tariful aferent.

Nu se mai poate parca gratis pe locurile amenajate de astăzi, nu s-a putut parca gratis nici până acum, dar era mult mai lejeră abordarea angajaților Primăriei Capitalei care se ocupau de acest serviciu. Începând de luna aceasta ne vom ocupa de informarea cetățenilor, o campanie de informare agresivă, ca să nu intrăm abrupt, poate unii nu au știut că acolo este parcare publică, poate nu au fost atenți la semne. Din august nu vom mai permite nimănui să ocupe domeniul public fără să achite și nu vom mai permite să parcheze neregulamentar, fiindcă parcările publice sunt goale fiindcă lumea parchează pe trotuar”, a mai spus Bujduveanu.

„Nu va mai veni cineva să-ți lase în parbriz amenda, vor fi acele mașini care sunt peste tot în lume, chiar și în anumite orașe din România, care circulă prin parcări, cu camere, verifică automat dacă ai plătit și dacă nu, îți trimit amenda direct acasă”, a mai explicat viceprimarul Capitalei.

Citeşte şi: Planul Primăriei Capitalei pentru a strânge un milion de lei pe zi din parcări. Locurile de pe trotuare vor fi blocate