Șoferii trebuie să aibă mare grijă la aceste greșeli, în sezonul rece: Ar putea rămâne cu mașina pe butuci!

Iarna se îndreaptă spre România cu pași ree, iar șoferii trebuie să se pregătească temeinic pentru acest antoimp ca mașina lor să funcționeze corect.

03 nov. 2021, 11:27
Șoferii trebuie să aibă mare grijă la aceste greșeli, în sezonul rece: Ar putea rămâne cu mașina pe butuci!

Șoferii trebuie să aibă mare grijă la aceste greșeli. Există o serie de situații care pot influența buna funcționare a mașinii. Acestea încep chiar cu magazinul de piese auto de unde te aprovizonezi pentru sezonul rece și terminând cu modul în care conduci.

Șoferii trebuie să aibă mare grijă la aceste greșeli, în sezonul rece: Ar putea rămâne cu mașina pe butuci!

A grijă la anvelopele de iarnă; Poți opta între două tipuri de anvelope: cele all season și cele destinate special iernii. Ambele sunt în legalitate, însă cel mai bine este să optezi pentru anvelopele de iarnă, având în vedere că sunt mai bine construite și au proprietăți destinate pentru zapadă, gheață și ger.

Mulți șoferi aleg să își cumpere din magazinul de piese auto doar anvelopele, neglijând jantele. Dacă vrei totul ca la carte însă, este bine să optezi pentru jante de iarnă. Nu te gândi la astfel de achiziții ca la niște pierderi, deoarece, în timp, vei economisi destul de mult.

Pe timpul iernii, trebuie să avem mare grijă și la baterie. La temperatură scazută, pornirea motorului solicită de 3 ori mai mult curent decât pe timp de vară, ceea ce înseamnă că ai nevoie de o baterie de bună calitate. Nu contează atât tipul de ulei, vâscozitatea lui și alte detalii, ci contează să ai o baterie perfectă.

La temperaturi de sub 15 grade, pentru a o proteja, evită cât mai mult să pornești instalația radio și încearcă să folosești cât mai puțin luminile, ștergătoarele și climatizarea. Evident, va trebui să le folosești, însă poți măcar să eviți să le folosești simultan.

Dacă temperatura de afară este de sub 8 grade Celsius, ceea ce trebuie să faci este să aprinzi farurile pentru câteva minute. În felul acesta, bateria se va încălzi.

Motoarele diesel sunt diferite și au o serie de reguli în plus în ceea ce privește bateria. Spre exemplu, este bine să ții cont de avertizorul care spune că bujiile sunt incandescente și să nu începi pornirea mașinii până cand acest avertizor nu se stinge. În caz contrar, riști să uzezi bateria destul de mult.

Citește și: Ofertă irezistibilă la Selgros. Anvelope de iarnă, la un preț de nimic. Clienții trebuie să facă doar acest lucru