Şoferiţa care a omorât patru muncitori într-un accident în Iaşi, beată fiind, plasată în arest la domiciliu

Iuliana Adina Ghervase, femeia care a omorât patru muncitori și a rănit grav alți trei, în teribilul accident produs la Iași în iunie 2022, a fost plasată în arest la domiciliu.

11 dec. 2023, 16:16
Şoferiţa care a omorât patru muncitori într-un accident în Iaşi, beată fiind, plasată în arest la domiciliu

Femeia este judecată în continuare pentru omor calificat, tentativă de omor calificat și pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, dar instanţa din Iaşi a decis că aceasta poate ieşi din arestul poliţiei.

În cursul zilei de luni, judecătorii de la Curtea de Apel Iași au dispus ca Iuliana Adina Ghervase să fie eliberată din penitenciar și să fie judecată în continuare în arest la domiciliu.

„Înlocuiește măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpată cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prevăzută de art. 218 Cod procedură penală raportat la art. 221 și art. 223 Cod procedură penală, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.12.2023 și până la data de 09.01.2024, inclusiv, măsura preventivă constând în obligația impusă inculpatei să nu părăsească imobilul unde locuiește, respectiv în localitatea Păltinoasa, jud. Suceava, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza şi de a se supune obligațiilor stabilite de organul judiciar, pe durata măsurii preventive”, a decis, luni, Curtea de Apel Iași, potrivit Gandul.

Citeşte şi: Tragedie pe șosea în județul Iași! O persoană și-a pierdut viața și alte 4 sunt în stare foare gravă

În noaptea în care a produs accidentul teribil, Adina Ghervase era băută, analizele indicând o alcoolemie de 1.13 g ‰ alcool pur în sânge.

Șoferița conducea prin oraș un automobil Alfa Romeo cu viteza excesivă chiar și pentru autostradă, 148 km/h.

Femeia a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina în zidul unei clădiri, după care a ricoșat în grupul de muncitori care reparau o canalizare din oraș.

Patru dintre bărbați au murit pe loc, iar alți trei au fost răniți grav. Un singur muncitor a scăpat nevătămat din accidentul produs de șoferița băută.

Citeşte şi: Ioana Mihăilă, acuzată de DNA de abuz în serviciu „cu consecinţe deosebit de grave” în dosarul achiziţiilor de vaccinuri