Șoferiță neatentă, la un pas de tragedie. Prezență de spirit pentru mecanicul de tren (VIDEO)

O nouă tragedie s-ar fi putut produce în România, la o trecere de cale ferată. O șoferiță a fost aproape de a fi lovită în plin de un tren. 

18 apr. 2022, 12:38
Șoferiță neatentă, la un pas de tragedie. Prezență de spirit pentru mecanicul de tren (VIDEO)

Femeia aflată la volanului autoturismului de categoria B ar fi fost spulberată de tren, în localitatea Valu lui Traian, din Constanța, dacă nu ar fi avut noroc. Conducătorul locomotivei a reușit să oprească la timp. Mai mult, personalul CFR s-a oferit să coboare din mașină pentru a ridica bariera. Astfel, persoana grăbită a putut mișca automobilul, iar calea trenului a fost eliberată.

Evenimentul nefericit, care ar fi putut deveni tragic, s-a petrecut în weekendul precedent. Imagini de la fața locului au fost distribuite în presa locală.

 

Reacții virulente în social media din partea cetățenilor

 

Videoclipul a devenit viral în social media, unde a atras sute de comentarii în doar 24 de ore.

Cei mai mulți dintre internauți s-au declarat revoltați de imprudența șoferiței. Iată o parte dintre comenarii:

„Numai dobitoci și dobitoace au luat carnetul de conducere și din cauza lor se produc atâtea accidente. Poliția doarme în continuarea când le dă permisul” – J. C.

„Felicitări mecanicului! Pericol în trafic, predă permisul!” – I. O.

„Permisul trebuie luat pe loc pentru așa ceva! Poliția să se autosesizeze!” – P. T.

De asemenea, alții și-au exprimat nemulțumirea față de pasivitatea celorlalți șoferi, care în loc să ridice bariera, au început să filmeze sau pur și simplu au stat în așteptare, în mașini:

„Și ăsta care filma nu putea să coboare să ridice bariera? Mai bine stăm în mașini și filmăm…” – I. A.

„Aș fi înțeles dacă era singură (n.r. – șoferița), dar erau doi, putea să coboare cealaltă persoană să țină bariera” – L. F.

 

 

Evenimente imprevizibile la Valu lu Traian

 

Nu e prima dată când trecerea de cale ferată de la Valu lu Traian a fost „vedetă” în media.

În urmă cu doi ani de zile, un mecanic de locomotivă a oprit trenul la trecerea cu bariere din Constanța pentru a merge la un magazn, de unde să-și cumpere o cafea.

Mecanicul locomotivei „Mircea Eliade” utilizată și de către operatorul DB Schenker România, tracta o garnitură de marfă în ziua de 22 martie. Locomotiva plecase din Cernavodă, Constanța. În localitatea Valu lu Traian, garnitura a oprit în dreptul trecerii la nivel cu cale ferată ce duce către cartierul Zona C.