Şoferul bulgar care a condus camionul cu cadavre de imigranţi a spus că nu ştia ce transporta

Șoferul bulgar al camionului în care s-au descoperit 71 de morți neagă că ar fi știut că transporta imigranți.

03 sept. 2015, 17:47
Şoferul bulgar care a condus camionul cu cadavre de imigranţi a spus că nu ştia ce transporta

Presupusul șofer al unui camion în care în urmă cu o săptămână au fost descoperiți 71 de imigranți morți, pe marginea unei autostrăzi din Austria, a declarat că nu știa că transporta ființe umane în vehiculul său frigorific închis ermetic, informează AFP.

‘Nu’, a răspuns el laconic la întrebarea dacă avea sau nu cunoștință de faptul că transporta oameni.

Parchetul austriac urmează să prezinte, vineri, rezultatele autopsiei victimelor, ipoteza unei morți prin sufocare fiind privilegiată.

Citeşte şi Români arestaţi în Ungaria şi Austria, suspectaţi de trafic cu imigranţi UPDATE

Camionul a fost găsit abandonat pe marginea unei autostrăzi în estul Austriei, având, în compartimentul frigorific, cadavrele a 71 de oameni, probabil refugiați sirieni, printre care patru copii.

Tribunalul din Montana, în nord-vestul Bulgariei, a decis joi să prelungească detenția presupusului șofer, Țvetan Țvetanov, un bulgar de 32 de ani, arestat luni în cartierul de romi din Lom, în nordul Bulgariei, cu mandat internațional de arestare emis de Parchetul austriac. O cerere de extrădare este așteptată la începutul săptămânii viitoare.

Țvetan Țvetanov este acuzat de ‘participare la organizație criminală, trafic și contrabandă, și ucidere cu premeditare a 71 de persoane’, a precizat joi reprezentanta Parchetului bulgar, Nina Borisova.

Alți cinci bărbați — patru bulgari și un afgan — se află în arest în Ungaria în cadrul acestui dosar.