Şoferul care a ucis o femeie pe o trecere de pietoni, prins cu ajutorul utilizatorilor de facebook, a fost eliberat

Şoferul care a ucis o femeie pe trecerea de pietoni, în capitală, a fost prins cu ajutorul utilizatorilor Facebook. Este vorba despre un tânăr care nu avea permis de conducere. Totul după ce, celebrul poliţist Marian Godina a postat pe pagina personală un mesaj prin care le-a cerut cunoscuţilor să distribuie fotografiile cu autoturismul care a provocat acicdentul.

27 aug. 2016, 17:57
Şoferul care a ucis o femeie pe o trecere de pietoni, prins cu ajutorul utilizatorilor de facebook, a fost eliberat

UPDATE: Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a decis cercetarea în stare de libertate, fără vreo măsură preventivă, a tânărului de 23 de ani care conducea fără permis şi a produs un accident mortal după care a fugit. Tânărul, care şi-a recunoscut faptele, a fost prins, vineri seară, cu ajutorul informaţiilor primite pe Facebook, inclusiv după ce poliţistul – scriitor Marian Godină a lansat un apel public pentru ca oamenii care pot da detalii să anunţe Poliţia.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a decis cercetarea în stare de libertate, fără să fie instituită vreo măsură preventivă mai blândă cum ar fi controlul judiciar. De altfel, în timpul audierilor, tânărul a recunoscut că a condus deşi nu are permis şi că a fugit de la locul accidentului, arată surse din cadrul anchetei.

Şoferul care a ucis în urmă cu doar câteva zile o femeie pe trecerea de pietoni din Capitală a fost prins de către poliţişti. Bărbatul a fost dus în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Mai mult, şoferul care a ucis o femeie pe trecerea de pietoni se pare că nu avea nici măcăr permis de conducere.

Bărbatul a fost prins după ce poliţistul Marian Godină a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care îi ruga pe toţi prietenii virtuali să-i trimită filmuleţe şi poze care ar putea ajuta la prinderea şoferului fugar.

Poliţistul Maria Godină le-a mulţumit tuturor prietenilor virtuali şi le-a spus că este mândru de ei.

„Am reuşit, măcar pentru o zi, să rupem bariera aia urâtă, care nu ar trebui să existe şi care ne separă în două tabere: polițişti şi civili. Ieri ați fost polițişti. Şi unii chiar foarte buni. Am primit sute de mesaje, de fapt cred că am depăşit o mie. Poze, link-uri cu anunțuri auto, fel şi fel de indicii. Am citit cu atenție comentariile de la toate distribuirile postării. Peste 2000 de share-uri. Am găsit un comentariu în care era indicat chiar şi un număr de înmatriculare.

Am fost în legătură permanentă cu colegul meu de la Brigada Rutieră, care are dosarul în lucru, iar el, la rândul lui, cu colegii aflați la serviciu, în teren. Nu era de serviciu, dar nu a ezitat să se îmbrace, să plece de acasă şi să meargă să verifice pista cea mai plauzibilă. Ştiind că era pe drum spre posibilul autor, iar eu sunt tocmai în Braşov, stăteam ca pe ace şi îl rugasem să mă sune şi să-mi spună şi mie ce face. M-a sunat în scurt timp: „Mariane, l-am găsit, ăsta e!”
Nu aş putea lucra la vreun birou, a fost atât de urât să particip la toată acțiunea de la distanță şi doar prin telefon, dar important e că maşina a fost identificată, la fel ca şi conducătorul auto, care a fost reținut.
Colegii mei de la Brigada Rutieră au lucrat toată noaptea şi la ora la care postez acest text, sunt încă la serviciu.
Vă mulțumesc mult pentru ajutor, eram sigur că nu trebuie să îmi fie ruşine să vă cerem sprijinul şi că vom găsi astfel suspectul, era clar că niciun polițist nu poate fi mai iscusit decât trei sute de mii de oameni. După ce conducătorul auto fusese deja identificat, oamenii încă îmi trimiteau mesaje: „Marian, e plin de poliție la mine în fața blocului, au găsit maşina aia.” 🙂
Nu cred că există satisfacție mai mare a unui polițist, ca atunci când rezolvă un astfel de caz.Aceasta este satisfacția pe care sper să o simțiți si voi acum pentru că meritul este al tuturor ce s-au implicat.
Eu şi colegii mei de la Poliția Rutieră vă mulțumim!”, a scris Marian Godină pe pagina sa de facebook.

Citeşte şi Accident grav în Capitală. Un pieton a fost spulberat pe o trecere de pietoni