Controverse legate de şoferul cu număr de înmatriculare anti-PSD. Presa scrie că are dosar penal, poliţia neagă

Numărul de înmatriculare care a devenit viral în mediul online era valabil doar pe teritoriul Suediei, srie presa din raioa. Ca urmare, şoferul s-ar fi ales cu dosar penal, iar plăcuţele de înmatriculare vor fi schimbate. Poliţia din Dolj neagă însă nformaţiile din presa locală.

29 iul. 2018, 09:38
Controverse legate de şoferul cu număr de înmatriculare anti-PSD. Presa scrie că are dosar penal, poliţia neagă

UPDATE: Poliția din Craiova precizează că nu a fost luată nicio măsură în cazul șoferului cu număr de înmatriculare obscen la adresa PSD.

Duminică, presa locală a scris că numărul ar fi ilegal și că poliția i-ar fi întocmit dosar penal proprietarului și îl va cerceta.

Contactați de Știrile ProTV, reprezentanții IPJ Dolj au precizat că informația este falsă și că în acest moment șoferul nu a fost amendat și nici nu are dosar penal.

În trecut, șoferul a mai fost oprit de polițiștii rutieri, însă aceștia l-au lăsat să plece după ce au verificat numărul și au constatat că este luat legal, în Suedia.

Românul care a făcut senzație în ultimele săptămâni cu numărul său de înmatriculare, din Suedia, la adresa PSD s-a ales cu dosar penal, la Craiova. Poliția Română spune că numărul era valabil doar pe teritoriul Suediei, iar plăcuţele de înmatriculare vor fi schimbate. Bucureșteanul s-a plimbat în ultima perioadă prin țară în semn de protest la adresa guvernării.

Autorităţile suedeze au confirmat, printr-o adresă oficială trimisă MAI, că numărul cu dedicaţia pentru PSD poate fi utilizate doar în Suedia, susţineziaruldecraiova.ro.

„Se prevede că numere de înmatriculare mai sus menţionate sunt valabile doar pe teritoriul naţional al acestui stat şi nu sunt valabile pe teritoriul altor ţări. Totodată, în aplicaţia EUCARIS numărul de înmatriculare permanent al autoturismului de mai sus este RSD059”, au transmis oficialii MAI către toate inspectoratele de poliţie judeţene.

„Vă informăm asupra faptului că Poliţia Română poate solicita ca plăcuţele de înmatriculare în cauză să fie îndepărtate, iar în locul acestora să fie montate plăcuţele de înmatriculare comune. Plăcuţele de înmatriculare personalizate sunt valabile doar pe teritoriul naţional şi nu sunt valabile pe teritoriul altor state, în condiţiile în care acestea nu permit în mod specific acest lucru”, se arată în comunicarea autorităţilor suedeze către cele române.

Şoferul maşinii se va alege cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism ale cărui numere de înmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul ţării noastre.