Şoferul din Constanţa prins după montarea a două baraje şi tragerea unui foc de armă, internat într-un centru medical

Şoferul din Bucureşti care a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor constănţeni, fiind necesare montarea a două baraje şi tragerea unui foc de armă pentru prinderea acestuia, care fusese arestat preventiv la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a refuzat să îi fie recoltate probe biologice, a fost internat într-o unitate medicală până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de pericol care a determinat luarea măsurii.

04 mai 2017, 14:35
Şoferul din Constanţa prins după montarea a două baraje şi tragerea unui foc de armă, internat într-un centru medical

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au cerut instanţei internarea provizorie a bărbatului într-o unitate medicală, potrivit news.ro. Judecătoria Mangalia a admis revocarea măsurii arestului preventiv în privinţa lui Ciprian Untaru, admiţând propunerea procurorilor ca bărbatul să fie internat medical provizoriu, într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de pericol ce a determinat luarea măsurii, hotărârea fiind executorie.

Duminică, în jurul orei 8.00, în municipiul Mangalia, un echipaj al Poliţiei din localitate i-a făcut semn să oprească şoferului unui autoturism BMW. Acesta însă nu a oprit, continuându-şi drumul în viteză.

La intrarea în Eforie Nord, poliţiştii au realizat un baraj format din două autospeciale şi o motocicletă, însă şoferul nu a oprit nici de această dată. Bărbatul a forţat barajul, avariind uşor una dintre autospeciale.

Citeşte şi Şoferul prins după montarea a două baraje şi tragerea unui foc de armă, arestat preventiv

În zona podului de la Agigea, a fost montat un alt baraj, iar şoferul a fost oprit după ce un poliţist a tras un foc de avertisment în plan vertical. Ciprian Untare, în vârstă de 40 de ani, din Bucureşti, de profesie medic stomatolog, a fost dus la sediul Poliţiei Mangalia pentru audieri. El a refuzat să-i fie recoltate probe biologice care urmau să stabilească atât alcoolemia, cât şi dacă se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihotrop.

În cursul aceleaşi zile, el a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Constanţa.

Bărbatul a fost adus duminică seară la sediul Poliţiei Judeţene, cu o maşină de Poliţie, fiind flancat de doi poliţişti până la intrarea în sediu. El era îmbrăcat cu un hanorac, pantaloni scurţi şi avea picioarele goale. Bărbatul nu a putut răspunde întrebărilor jurnaliştilor privind fapta sa.

Pe data de 1 mai, el a fost prezentat Judecătoriei Mangalia cu propunere de arestare preventivă, instanţa hotărând ca el să fie ţinut în arest pentru următoarele 20 de zile. Decizia nu era definitivă şi putea fi atacată la Tribunalul Constanţa. Între timp, Judecătoria Mangalia a revocat măsura arestului preventiv şi a decis internarea provizorie a bărbatului într-un centru medical.

Ancheta în acest caz este realizată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Citeşte şi Şoferul prins după montarea a două baraje şi tragerea unui foc de armă a fost dus în arest. Cine este bărbatul