Şoferul român care a provocat tragedia rutieră din Grecia, ARESTAT. CINCI MORŢI şi 24 de răniţi VIDEO

Bilanţul tragediei a ajuns la cinci morţi, după ce un rănit a murit la spital. Peste 20 de oameni dintre care doi copii au fost răniţi în urma accidentului care a şocat Grecia. 38 de maşini au fost distruse. Şoferul român care a provocat tragedia rutieră din Grecia a fost arestat.

06 oct. 2014, 05:46
Şoferul român care a provocat tragedia rutieră din Grecia, ARESTAT. CINCI MORŢI şi 24 de răniţi VIDEO

Accidentul s-a produs pe o autostradă din nordul Greciei, în apropiere de Salonic. Şoferul român mergea cu viteză şi a intrat în plin în zeci de maşini, oprite din cauza lucrărilor care se făceau în zonă, potrivit România TV

Cinci oameni au murit şi alţi 24 au fost răniţi, după ce românul a intrat cu TIR-ul într-o coloană de maşini. În faţa autorităţilor, el a declarat că nu a putut să oprească autotrenul din cauza unor probleme cu frânele. Preşedintele Traian Băsescu, dar şi ministrul român de externe au transmis condoleanţe în urma accidentului.

Citeşte şi Imagini TERIFIANTE de la ACCIDENTUL DIN GRECIA, provocat de un şofer român. FOTO şi VIDEO

„Am văzut în oglindă cum venea camionul şi apoi cum maşinile erau împrăştiate în stânga şi în dreapta.
Am fost foarte norocoşi”, au povestit martorii oculari. Patru oameni însă, doi bărbaţi şi două femei, au murit.
Trei dintre ei au fost striviţi, în timp ce al patrulea a fost găsit carbonizat.

Citeşte şi ACCIDENT GRECIA: Primele declaraţii ale românului care a intrat cu TIR-ul în carambol

Impactul a fost unul devastator. Camionul a fost cuprins de un incendiu, care s-a extins şi la maşinile din apropiere, iar fumul negru şi dens se putea vedea de la kilometri depărtare. 38 de maşini au fost distruse în accident.

Patru dintre răniţi se află în stare gravă şi au fost duşi de urgenţă la mai multe spitale din apropiere. Alţi 20 de oameni, printre care şi doi bebeluşi, au suferit răni mai uşoare.

După ce a văzut tragedia pe care a provocat-o, şoferul vinovat a fugit de la faţa locului, de teamă să nu fie linşat. A fost găsit câteva ore mai târziu, pe un câmp din apropiere. În timpul audierilor, românul a declarat că, deşi văzuse semnalele luminoase care indicau restricţiile de circulaţie din zonă, nu a putut opri din cauza unor defecţiuni la sistemul de frânare.

Şoferul este acuzat acum de omor prin imprudenţă, după ce a intrat cu TIR-ul într-o coloană de maşini. Împotriva lui s-a dispus măsura arestării mai ales pentru că a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior pe un câmp pe care a încercat să se ascundă.