Şoferul ucigaş din Michigan care a împuşcat mortal şase oameni a fost inculpat oficial

Șoferul Uber care a ucis la întâmplare, cu o armă semi-automată, șase persoane și a rănit alte două sâmbătă în statul american Michigan a fost inculpat oficial pentru aceste fapte, a căror motivație rămâne încă marea necunoscută, potrivit Agerpres.

23 feb. 2016, 09:52
Şoferul ucigaş din Michigan care a împuşcat mortal şase oameni a fost inculpat oficial

În vârstă de 45 de ani, Jason Brian Dalton, care lucra ca independent pentru acest serviciu de rezervare de mașini cu șofer, a primit luni prin videoconferință, din închisoare, notificarea privind inculparea sa din partea unui judecător din Kalamazoo, orășelul unde s-au produs atacurile.

El a fost de asemenea inculpat pentru două agresiuni cu intenția de a comite crime și pentru opt capete de acuzare legate de folosirea unei arme de foc în timpul comiterii de crime, a detaliat judecătorul, precizând că inculpatul riscă închisoarea pe viață pentru fiecare acuzație de crimă.

Bărbatul, tatăl a doi copii, a ascultat impasibil lista de capete de acuzare. „Vreau să păstrez tăcerea”, a spus Dalton când a fost întrebat în timpul audierii dacă are ceva de declarat. El a fost plasat în detenție fără cauțiune, audierea sa preliminară fiind fixată pentru 3 martie, potrivit Agerpres.

Conform posturilor de televiziune ABC News și CNN, unii oficiali ar fi afirmat, în cursul unei alte audieri, că Jason Brian Dalton și-ar fi recunoscut în fața anchetatorilor vina pentru aceste crime.

Citeşte şi Americanii domină piaţa de armament. Au crescut livrările de arme ruseşti în Europa

Sâmbătă seară, la Kalamazoo, un orășel de 76.000 de locuitori din nordul SUA, el a ucis șase persoane aparent la întâmplare. Între atacuri, el ar fi luat pasageri pentru diverse curse. El avea asupra sa o armă semi-automată.

Faptele sunt cu atât mai tulburătoare cu cât, așa cum a recunoscut procurorul Jeff Getting, „el nu avea cazier penal” și „nimic care să-l fi plasat în atenția poliției”.

Asupra acestei informații a insistat și compania Uber, afirmând că „nicio procedură de verificare a antecedentelor (alta decât cea folosită deja de companie) nu ar fi putut face diferența în acest caz”. „Am adoptat un sistem de verificare a antecedentelor pe care îl considerăm minuțios”, a indicat Joe Sullivan, responsabil cu securitatea al Uber, într-o declarație telefonică pentru jurnaliști.