Şoferul unui microbuz şcolar, acuzat că ar fi mângâiat o elevă în zonele intime

Poliţiştii vasluieni au declanşat o anchetă în cazul unui şofer de microbuz şcolar, după ce mama unei eleve de 12 ani a reclamat că fiica ei ar fi fost mângâiată în zonele intime de bărbat, în timp ce o transporta de la şcoală spre casă.

23 dec. 2013, 20:10
Şoferul unui microbuz şcolar, acuzat că ar fi mângâiat o elevă în zonele intime

Ancheta în acest caz a fost declanşată în urma sesizării depuse la Postul de Poliţie Zorleni de către mama fetei de 12 ani. Astfel, femeia susţine că fapta s-ar fi petrecut în una din ultimele zilele de şcoală, înainte de vacanţa de iarnă, în timp ce fata era transportată cu microbuzul acasă de la unitatea de învăţământ.

În plângerea făcută, femeia susţine că fiica sa a fost pipăită de către bărbatul de 46 de ani, şoferul microbuzului de transport şcolar. În cauză se desfăşoară cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de corupţie sexuală„, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Directorul şcolii din Zorleni, unde învaţă fata de 12 ani, a sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, care deocamdată nu poate lua nicio măsură împotriva şoferului microbuzului şcolar, întrucât acesta nu este angajatul unităţii de învăţământ, potrivit Mediafax.

„Din ceea ce mi-a comunicat directorul şcolii, şoferul microbuzului este angajatul unei firme de transport cu care primăria din localitate, de altfel proprietarul microbuzului, are încheiat un contract de prestări servicii. Dacă era şoferul nostru alta era situaţia şi am fi putut lua măsuri imediate„, a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Până la definitivarea anchetei Poliţiei, conducerea şcolii din Zorleni a solicitat firmei unde este angajat bărbatul de 46 de ani să-l înlocuiască pe acesta cu un alt şofer.