Sofia Vicoveanca, secretul sănătăţii de fier. Ce face înainte de fiecare masă

Sofia Vicoveanca, în vârstă de 80 de ani, este una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară. Are câteva secrete care o menţin în mare formă.

11 feb. 2022, 11:36
Sofia Vicoveanca, secretul sănătăţii de fier. Ce face înainte de fiecare masă

Sofia Vicoveanca arată nemaipomenit la cei peste 80 de ani ai săi. Cântăreața spune că  iubește să călătorească, să fie activă, să se plimbe și mai ales să gătească. Îndrăgita interpreta spune că rețeta ei specială de borș o ajută să-și mențină tinerețea.

Care este secretul cântăreței atunci când face cea mai bună ciorbă? Sofia Vicoveanca a mărturisit că nepoatele sale o roagă mereu să le gătească ciorba ei specială, deoarece gustul autentic al borșului bunicii nu se mai găsește nicăieri.

„Înainte de masă se bea câte un păhăruț de țuiculiță”

Pe lângă gustul extraordinar al acestui borș, cântăreața spune că este și extrem de sănptos. Ea sfătuiește femeile să bea borș acru pe stomacul gol, înainte de masă, pentru detoxifiere.

„Nepoata din clasa a 12-a și cea studentă în anul I la Geologie, mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust. Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în cirobă  atât cât o gusti, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a mărturisit Sofia Vicoveanca.

Sofia Vicoveanca nu are medic de familie. Reţeta din străbuni care o ajută să aibă o sănătate de fier
Chiar dacă are o vârstă respectabilă, cântăreața este curajoasă și continuă să călătorească peste hotare, acesta fiind unul dintre hobby-urile sale preferate de când se știe. „Tinerețea vine din suflet, odată ce ai grijă de el, poți trăi aproape veșnic!” , mărturisește artista. Recent, Sofia Vicoveanca a fost într-o călătorie de vis în Kenya. Artista de muzică populară i-a încântat pe fanii săi cu imagini din Africa, acolo unde s-a pozat cu elefanții.

Sofia Vicoveanca are întotdeauna o bancnota de 10 lei în traistă. De ce nu-i cheltuie niciodată: „Am rămas și fără pâine în casă și nu am apelat”
Citeşte şi:

Irina Loghin este una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară. La cei 82 de ani ai săi, vedeta arată extrem de bine și mulți s-au întrebat care este secretul tinereții ei.
Ceaiul-minune pe care Irina Loghin îl bea în fiecare dimineață. E recomandat pentru orice boală și te menține în formă: E cel mai bun!