Soldat rus, condamnat la 10 ani de închisoare în Ucraina. Incredibil ce acuzaţii i se aduc

Un soldat rus a fost condamnat la 10 ani de închisoare de judecătorii din Ucraina. Acesta este acuzat că a încălcat legile de război, trăgând cu un tanc asupra unui bloc de locuinţe.

08 aug. 2022, 20:23
Soldat rus, condamnat la 10 ani de închisoare în Ucraina. Incredibil ce acuzaţii i se aduc

Soldat rus, condamnat la 10 ani de închisoare în Ucraina. Judecătorii ucraineni l-au găsit vinovat de încălcarea legilor de război. Bărbatul şi-a recunoscut vina.

Soldat rus, condamnat la închioare în Ucraina. Este acuzat că a încălcat legile de război

Citeşte şi Dmitri Medvedev nu cedează în faţa sancţiunilor UE: „Rusia va atinge pacea în Ucraina în condiţiile noastre”

Mihail Kulikov este acuzat că a tras cu un tanc într-un bloc cu mai multe apartamente pe 26 februarie, la două zile după ce Rusia a invadat Ucraina.

Judecătorii Tribunalului din nord-estul oraşului Cernihiv l-au condamnat la 10 ani de închisoare. Soldatul rus a pledat vinovat şi a cerut o pedeapsă mai blândă, susţinând că a urmat doar ordinele primite.

Procurorul care s-a ocupatde cazul lui Mihail susţine că blocul care a fost lovit şi în care locuiau mai multe persoane nu era o țintă militară și nici nu era folosit în scopuri militare.

Ucraina investighează aproape 26.000 de presupuse crime de război care au fost comise în timpul războiului și a acuzat 135 de persoane, a anunțat săptămâna trecută procurorul său șef pentru crime de război pentru Reuters.

Potrvit procurorului, dintre cei inculpați, 15 se află în custodia Ucrainei, iar restul de 120 sunt în libertate.

Reamintim că negocierile de pace dintre Moscova şi Kiev sunt blocate de mai multe luni, fiecare parte dând vina pe cealaltă pentru lipsa unui progres.

„Delegaţia ucraineană a dispărut de pe radar, nu există un proces de negociere acum”, a spus Peskov luni.

„În ceea ce priveşte o întâlnire între preşedinţii Putin şi Zelenski, aceasta va fi posibilă doar după ce delegaţiile îşi vor fi făcut toate temele. Aceasta lipseşte, aşa că nu există premisele necesare pentru o întâlnire”, a adăugat el.

Duminică, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că nu vor putea exista negocieri cu Ucraina sau cu aliaţii săi internaţionali dacă Moscova va proceda la organizarea de referendumuri privind aderarea la Rusia în zonele ocupate, informează Reuters.

Citeşte şi Ucraina ar putea avea propria fabrică de drone Bayraktar până la sfârşitul anului