Soldaţi din Republica Moldova au defilat la Moscova. Igor Dodon: „M-am simţit mândru”

Președintele Igor Dodon, care se află în vizită la Moscova cu prilejul desfășurării paradei în cinstea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei, a vorbit despre defilarea soldaților moldoveni prin Piața Roșie.

24 iun. 2020, 14:56
Soldaţi din Republica Moldova au defilat la Moscova. Igor Dodon: „M-am simţit mândru”

Preşdintele Moldovei a remarcat că memoria eroilor căzuți în război trebuie păstrată de gernerațiile următoare, iar participarea soldaților moldoveni la parada în cinstea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei a fost o datorie față de străbunii noștri.  

„Am simțit un sentiment deosebit de mândrie pentru faptul că printre aceștia (participanții la paradă) erau și 75 de militari din Garda de Onoare a Armatei Naționale a Republicii Moldova. Țin să menționez că bunicii a 23 dintre militarii moldoveni prezenți la paradă au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Consider că participarea lor la evenimentul de astăzi subliniază conexiunea directă dintre generații și ne amintește despre importanța păstrării memoriei despre faptele eroice ale strămoșilor noștri”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Vladimir Putin sfidează pandemia şi organizează o paradă militară grandioasă cu prilejul Zilei Victoriei VIDEO

Șeful statului a menționat că s-a simțit onorat să participe la parada care s-a desfășurat astăzi la Moscova.

„Am avut onoarea să fiu prezent la parada militară, care a avut loc astăzi, pe Piața Roșie din Moscova, cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a menționat oficialul moldovean.

El a povestit că, împreună cu președinții Federației Ruse, Republicii Belarus, Kazahstanului, Serbiei, Tadjikistanului și Uzbekistanului, a salutat militarii din diferite țări care au participat la paradă.

După defilarea festivă din Piața Roșie, Igor Dodon a mers împreună cu Vladimir Putin și alți lideri străini veniți la paradă în Grădina Alexandrovski, unde au depus flori la Focul Veșnic de la Mormântul Soldatului Necunoscut. 

Șefii de stat au ținut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuți. La sfârșitul ceremoniei a fost intonat imnul de stat al Rusiei. 

În acest an parada în cinstea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei s-a desfășurat pe 24 iunie – anume în această zi în 1945 în capitala Rusiei s-a desfășurat legendara paradă a învingătorilor. Printre oaspeții de onoare în acest an s-au numărat liderii Abhaziei, Belarusului, Kazahstanului, Moldovei, Tadjikistanului, Uzbekistanului și Osetiei de Sud. 


loading...
Partenerii noștri