Soldaţi ruşi interceptaţi când vorbesc despre uciderea civililor în Ucraina. Masacrul, parte a strategiei de război a ruşilor

Serviciile de spionaj din Germania au interceptat conversaţii între soldaţii ruşi aflaţi în Ucraina despre uciderea civililor ca parte a strategiei de război a ruşilor, a informat joi săptămânalul Der Spiegel, citat de Agerpres.

07 apr. 2022, 17:29
Soldaţi ruşi interceptaţi când vorbesc despre uciderea civililor în Ucraina. Masacrul, parte a strategiei de război a ruşilor

Soldaţi ruşi interceptaţi când vorbesc despre uciderea civililor în Ucraina. Spionajul german a interceptat conversaţii radio între militari ruşi care vorbesc despre moartea unor civili, iar publicaţia Der Spiegel afirmă că unele dintre acestea ar putea avea legătură cu cazuri de civili găsiţi morţi pe străzile din oraşul ucrainean Bucea.

Într-una dintre aceste interceptări, un soldat îi povesteşte altuia cum el împreună cu alţi soldaţi au împuşcat o persoană aflată pe o bicicletă; într-o altă interceptare se aude un bărbat explicând că „mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi„.

Citeste si Drama sfâşietoare a unei tinere mame din Ucraina. Băieţul ei pe care voia să-l caute şi în România a fost găsit mort

Soldaţi ruşi interceptaţi când vorbesc despre uciderea civililor în Ucraina

Potrivit Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul german, iar din acestea se deduce că membri ai „Grupului Wagner„, care „s-au remarcat deja în intervenţia din Siria pentru cruzimea lor deosebită„, ar fi implicaţi în moartea unor civili în Ucraina.

Totodată, publicaţia germană mai relatează că interceptările telefonice arată că împuşcarea civililor nu a fost o acţiune izolată a unor soldaţi, ci este o dovadă de netăgăduit că trupele ruse vorbeau despre fapte comise zilnic ca parte a strategiei de război a ruşilor.

Aceasta indică faptul că uciderile de civili făceau parte din acţiunea armatei ruse, posibil parte dintr-o strategie clară. Este vorba despre propagarea fricii şi a terorii în rândul populaţiei civile pentru a elimina rezistenţa acesteia„, notează publicaţia germană.

Citeste si Kremlinul, reacție-fulger după ce fiicele lui Vladimir Putin au primit sancțiuni de la SUA: E un lucru greu de înțeles și explicat

Dezvăluiri cutremurătoare după masacrul din Ucraina

Armata ucraineană a găsit la Bucea o cameră de tortură folosită de soldaţii ruşi cu cadavrele a 5 civili aplecaţi înainte şi cu mâinile legate la spate, a transmis agenţia UNIAN. Trupele ruse au folosit subsolul unui sanatoriu local pentru copii numit „Radiant”.

Locuitorii din Bucha povestesc că „ruşii trăgeau sălbatic”.

Oroarea din satul nostru a început în după-amiaza zilei de 4 martie, când vreo douăzeci de tancuri ruseşti au traversat acest drum în coloane şi au început să tragă sălbatic cu kalaşnikov asupra caselor noastre şi asupra maşinilor pe lângă care treceau, strivindu-le”, au dezvăluit locuitorii..