Soldaţi ucişi de de Statul Islamic în Irak

Jihadişti din gruparea Statul Islamic au ucis 13 soldaţi irakieni într-un atac cu bombă comis la Ramadi, în vestul Irakului, a informat Ministerul Apărării din această ţară.

19 mart. 2015, 20:32
Soldaţi ucişi de de Statul Islamic în Irak

Potrivit Ministerului Apărării al Irakului, o anchetă a scos la iveală existența unui tunel ce lega pozițiile SI cu o casă folosită drept cartier general de armata irakiană la Ramadi, capitala provinciei Al-Anbar.

Explozia s-a produs la baza acestei clădiri și a distrus-o în întregime, avariind clădirile din jur, a explicat ministerul.

‘Trupurile neînsuflețite a 13 dintre martirii noștri eroi au fost găsite lângă locul exploziei’, într-un perimetru cuprins între 20 și 150 de metri, a adăugat ministerul, fără a preciza dacă acest bilanț este definitiv, potrivit Agerpres.

Potrivit ministerului, nici avioane ale coaliției internaționale, nici cele ale armatei irakiene nu erau active în acest sector la 11 martie, zi în care SI a desfășurat numeroase atacuri la Ramadi.

Forțe antiguvernamentale, inclusiv jihadiste, dețin controlul asupra unor părți din acest oraș, situat la 100 de km vest de Bagdad, de peste un an de zile, mult înaintea ofensivei SI din iunie, care i-a permis să preia controlul asupra unor vaste porțiuni din teritoriul irakian.

Timp de luni de zile, forțele irakiene încearcă să-i respingă pe jihadiști, însă nu au reușit și sunt cu regularitate ținte ale unor atacuri.