Soldaţii indieni, ucişi cu barbarie de chinezi la graniţă. Armele primitive folosite la măcel FOTO

Începutul de săptămână a fost marcat de confruntări violente în Valea Galwan, din Hymalaya, la graniţa dintre China şi India, unde 20 de militari indieni, între care şi un colonel, au fost ucişi de trupele chineze.

18 iun. 2020, 10:55

BBC a publicat joi o fotografie cu armele folosite de chinezi în atacul de luni seara. Poza a fost făcută publică iniţial de analistul militar indian Ajai Shukla, care le prezintă ca pe nişte „unelte barbare”. Este vorba despre nişte tije metalice cu cuie şi drugi de fier cu care chinezii ar fi atacat.

Soldaţii celor două armate s-au confruntat pe un teren abrupt, la o altitudine de peste 4.267 metri, câțiva soldați căzând în apele aproape îngheţate ale râului Galwan. În urma contruntărilorşi-au pierdut viaţa 20 de militari indieni, acestea fiind primele victime ale conflictului de la graniţă dintre cele două super-puteri, după anul 1975.

Citeşte şi Premierul indian, declaraţie de război împotriva Chinei: „India este capabilă să riposteze”

India şi China împart una dintre cele mai lungi graniţe terestre din lume. În 1962 cele două ţări s-au angajat într-un război sângeros în zona munţilor Hymalaya, iar în deceniile care au urmat aceste confruntări au continuat sporadic. Primul ministru indian Narendra Modi și președintele chinez Xi Jinping au convenit să colaboreze pentru a evita disputele de frontieră în 2018, dar în ciuda acordului confruntările armate au continuat.