Solicitarea DNA în cazul Tăriceanu, amânată din nou de Comisia juridică a Senatului

Publicat: Marţi, 16 Aprilie 2019 08:07 // Actualizat: Marţi, 16 Aprilie 2019 12:23 // Sursa: romaniatv.net

Comisia juridică a Senatului a amânat, marţi, pentru a treia oară emiterea unui raport pe solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui CameSenatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Decizia a fost anunţată de către preşedintele Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc.

Scrisoarea PÎCCJ prin care solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Călin Popescu-Tăriceanu.Zi importantă pentru Călin Popescu Tăriceanu s-a afalt, marţi pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei juridice.

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, însă Comisia juridică a suspendat din lipsă de cvorum, în ultimele săptămâni, consecutiv, două şedinţe în care era de aşteptat să fie dezbătută pentru raport solicitarea DNA.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cererii DNA de încuviinţare, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Tăriceanu a declarat, pe 4 aprilie, că le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să urgenteze elaborarea avizului în privinţa cererii DNA de începere a urmării penale în cazul său, menţionând că este dispus, în orice moment, să prezinte în plen punctul său de vedere.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Comisia juridică trebuie să întocmească un raport, care va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Călin Popescu Tăriceanu comisie juridică Senat Senat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H