Solstitiul de iarna 2021. La ce sa ne asteptam in cea mai intunecata zi a anului? Ce ritual sa faci in 21 decembrie!

Ca in fiecare an, pe 21 spre 22 decembrie 2021  are loc solstitiul de iarna sau cea mai lunga noapte a anului.

21 dec. 2021, 00:39
Solstitiul de iarna 2021. La ce sa ne asteptam in cea mai intunecata zi a anului? Ce ritual sa faci in 21 decembrie!

Solstitiul de iarna 2021. Este momentul in care Soarele isi aduna puterile si incepe sa recupereze. De aici incolo zilelele vor fi din ce in ce mai lungi pana la momentul echinoctiului de primavara. Cee ace ne va lumina speranta spre viitor.

Cand noaptea este cea mai lunga, in multe parti din lume totul este alb (cu putin noroc), aerul devine mai rece, natura trece printr-un proces de moarte aparenta asteptand transformarea sa misterioasa cand revine la viata peste cateva luni sub caldura Soarelui de primavara. Nu este o intamplare sau un accident faptul ca nasterea divina a mantuitorului a avut loc in una din cele mai lungi nopti ale anului pentru ca este un moment de o creativitate imensa pe plan fizic!

Luna plina in Gemeni 2021. Luna rece ingheata iubiri si dezgheata flirturi langa brad
Care este semnificatia spirituala a solstitiului de iarna 2021?
Daca solstitiul de iarna are loc de ziua ta sau in apropierea aniversarii tale, vei avea darul de a fi priceput in afaceri si vei ajunge departe in viata. Intrucat atunci s-a nascut Iisus Hristos sau zeul egiptean Horus, exista semnificatie speciala pentru cei nascuti acum, anume ca sunt oameni alesi si antemergatori ai vremurilor lor. Acesta este un moment profund de reinnoire si iluminare pentru toti.

Solstiţiul de iarnă 2021. Tradiţii şi obiceiuri în cea mai scurtă zi din an
Dupa momentul solstitiului de iarna, cu totii intram in starea mentala si emotionala de a ne gandi la anul ce se incheie si a ne face rezolutii pentru noul an ce vine. Daca esti tipul de om caruia ii plac planificarile si obiectivele, aceasta poate fi perioada din an cea mai incantatoare pentru tine. Pentru toti este momentul de a ne da permisiunea de a visa mare, de a ne crea propria magie in realitate, de a simti ca lumina exista chiar si in cea mai lunga noapte din an ! Datorita puterii uriase de manifestare, in aceasta noapte este momentul in care fiecare din noi sa aiba cel putin o dorinta clara, sa simta emotia implinirii ei si sa o trimita in Univers, convins ca acesta a prins-o si dat-o in lucru pentru realizare!

Solstitiul de iarna 2021 si intrarea Soarelui in Capricorn
Solstitiul de iarna este si momentul din an in care Soarele se muta in zodia Capricornului, marcand startul oficial al iernii in emisfera nordica. Soarele intrat in Capricorn semnifica un moment de initiere si regenerare pentru toti in care pamantul – si noi o data cu el – se reinventeaza!

Este o idee buna sa ne dedicam timp, in sezonul sarbatorilor de iarna ce sunt anual gazduite de Soarele in Capricorn, in care sa devenim constienti de aceasta subtila schimbare de prioritati si de a ne construi un nou curs pentru viitor. Intreaba-te: cum mi-as dori sa arate viitorul meu? Cand tot Pamantul doarme este momentul magic de a intra adanc in tine insuti si de a planta noi seminte.

In ciuda agitatiei comerciale generate de pregatirile pentru sarbatori, energia acestei perioade are un ton serios pentru ca este momentul in care devine cel mai evident ca exista speranta in vremuri de intuneric.
Exact asa cum simbolul Capricornului este o capra de munte ce urca mai sus si mai sus si mai sus, asa si noi vom munci si mai mult ca sa facem lucruri si mai bune o data cu noua sansa a unui nou an.

Capricornul este zodie de pamant condusa de planeta karmei si responsabilitatii, batranul si seriosul Saturn, deci atunci cand Soarele intra in acest semn, cu totii vom petrece timp contemplandu-ne lectiile karmice din anul ce se incheie. Acest tranzit ne creeaza contextul energetic de a constientiza care ne sunt noile scopuri spre care chiar trebuie sa facem actiuni concrete. Deci nu e nicio coincidenta ca Noul An are loc chiar in sezonul Soarelui in Capricorn ! Totul devine mai profund sub conservatorul Capricorn.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.