Solstiţiul de vară la Stonehenge. Mii de oameni s-au adunat să celebreze răsăritul FOTO

Publicat: Sâmbătă, 22 Iunie 2019 09:30 // Actualizat: Sâmbătă, 22 Iunie 2019 09:30 // Sursa: romaniatv.net

Mii de oameni au celebrat răsăritul soarelui la Stonehenge, ansamblu megalitic din Marea Britanie inclus în patrimoniul mondial UNESCO, celebru pentru cele patru cercuri concentrice ale sale, în cea mai lungă zi a anului, Solstiţiul de vară, potrivit BBC.

Foto: proalpin.ro

În jur de 10.000 de persoane s-au adunat, vineri, la monumentul neolitic pentru a începe cea mai lungă zi a anului, potrivit Poliţiei din Wiltshire, scrie news.ro.

Kate Logan, de la English Heritage, instituţia care administrează monumentul, a spus: "A fost o atmosferă prietenoasă, minunată, răsăritul a fost întâmpinat cu urale".

Festivităţile la Stonehenge au început pe măsură ce oamenii au venit la sit din tot Regatul Unit pentru a celebra prima zi de vară.

Glastonbury Tor din Somerset şi cercul de piatră din Wiltshire atrag mulţimi de asemenea.

La Solstiţiul de vară, soarele răsare în spatele Heel Stone, vechea intrare în Cercul de Piatră, iar razele de soare pătrund în centrul monumentului.

Stonehenge Skyscape, organizat de managerii sitului, English Heritage, prezintă o reprezentare live a cerului în spatele unei imagini de 360 de grade a faimoaselor pietre.

Potrivit arheologilor, cercul principal de la Stonehenge are un diametru de 30 de metri şi a fost construit în scopuri ceremoniale religioase sau politice.

"Stonehenge a fost construit pentru a se alinia cu soarele iar pentru cei din Neolitic cerul a fost la fel de important ca peisajul înconjurător", a spus într-un comunicat Susan Greaney, istoric la English Heritage.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
solstitiul de vara solstitiul de vara 2019 Stonehenge
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H