Soluţia guvernanţilor pentru scăderea preţului carburanţilor. Liderii Coaliţiei au decis reducerea cu 50% a accizei. Câciu: Măsura ar scădea imediat preţul la pompă cu peste 1 leu

Acciza la carburanţi va fi redusă. Este soluţia decisă marţi în şedinţa Coaliţiei de Guvernare. Scopul este scăderea prețului la pompă pentru combustibili.

22 feb. 2022, 14:38
Soluţia guvernanţilor pentru scăderea preţului carburanţilor. Liderii Coaliţiei au decis reducerea cu 50% a accizei. Câciu: Măsura ar scădea imediat preţul la pompă cu peste 1 leu

Acciza la carburanţi va fi redusă. Aceasta este soluţia guvernanţilor pentru scăderea preţului carburanţilor.

Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii„, a transmis ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, pe Facebook, după şedinţa Coliţiei de guvernare.

„Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice. Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an”, a continuat ministrul Finanţelor.

PSD a propus ca acciza să fie redusă la jumătate. Acest lucru ar însemna o reducere de 1.2 lei per litru.

„Am cerut ministrului de Finanţe o simulare despre ce înseamnă acciza la carburant şi cât este componentă din preţ. A ajuns la 7 lei la motorină, mi se pare un preţ deja ca efect la scumpirea energiei. Cred că o intervenţie, pe o perioadă limitată, a înjumătăţirii accizei, ar avea şi un efect benefic asupra inflaţiei”, declara Marcel Ciolacu, săptămâna trecut.

Liderul PNL Florin Cîțu a afirmat că este de acord cu o reducere a accizei pentru carburanţi, dar numai dacă estimările pozitive ale ministrului de Finanţe se adeveresc. În caz contrar, liberalii consideră că Adrian Câciu ar trebui să demisioneze.

Citeşte şi: Benzina premium a sărit de pragul de 7 lei pe litru. Carburanţii s-au scumpit cu 30% faţă de anul trecut