Soluţia ingenioasă găsită de hotelierii români pentru a avea clienţi la masă în restaurant

Hotelierii români au găsit o soluţie ingenioasă pentru a avea clienţi la masă în restaurant. Reamintim că autorităţile au decis că restaurantele din hoteluri pot fi folosite doar de către cei cazaţi în unitate.

22 dec. 2020, 15:06
Soluţia ingenioasă găsită de hotelierii români pentru a avea clienţi la masă în restaurant

Soluţia ingenioasă găsită de hotelierii români pentru a avea clienţi la masă în restaurant. O parte dintre hotelurile din România au găsit o portița legală prin care pot servi în restaurant orice client, nu doar pe cei care sunt cazaţi acolo.

Soluţia ingenioasă găsită de hotelierii români pentru a avea clienţi la masă în restaurant. Plăteşti 25 de lei ca să poţi să mănânci la restaurantul hotelului

De exemplu, un hotel din Bucureşti oferă spre închiriere camere cu 25 de lei pentru o jumătate de oră și cu 50 de lei pentru o oră întreagă.

Citeşte şi Nicuşor Dan vrea să scutească restaurantele şi terasele de la plata taxelor

Potrivit proprietarului, cei care vor să mănânce la restaurantul hotelului trebuie să închirieze o camera pentru o jumătate de oră. Se pare că sunt destui clienţi care sunt dispuşi să facă acest lucru.

„Unii dintre ei – mă refer la cei din cartiere unde de ceva vreme nu este apă caldă – au închiriat pentru o oră și, contra a 50 de lei de cuplu, au și mâncat la restaurant, unde au plătit mâncarea, bineîneles, și au venit și în cameră, în hotel, să facă duș”, spune proprietarul hotelului, potrvit profit.ro.

El explică faptul că restaurantele din hoteluri sunt singurele unde românii pot mânca în interior, fără să tremure de frig cum se întâmplă la terase.

„Majoritatea celor care vin la restaurant din afară se cazează pentru a putea mânca, însă nu intră în camere”, a mai precizat proprietarul hotelului.